gata_eisai
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η gata_eisai αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 150 μηνύματα.

29-04-10

23:09
Εσείς οι εκπαιδευτικοί(κυρίως που είστε σε λύκειο)πιστεύετε πώς γίνεται σωστό μάθημα,με τον σωστό χρόνο και τις κατάλληλες προυποθέσεις?να μου τεκμηριώσετε τις απόψεις σας δικαιολογώντας εν μέρη την όποια συμπεριφορά των μαθητών ή ακόμη και καθηγητών..θεωρείτε ότι το σχολείο είναι η θεμελιώδης αρχή γνώσεων ή ο ρόλος του έχει αλλάξει και έχει μετατραπεί σε δευτερεύων?πού αποδίδεται ευθύνες?στο εγωκεντρικό σύστημα,,στην παρέμβαση των φροντιστηρίων,,η μήπως στην αλλαγή στάσης των μαθητών??εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που οι καθηγητές κατηγορούν τους μαθητές ότι έχουν αποστασιοποιηθεί από το σχολείο και γενικότερα το βλέπουν ως μέσο για να περάσει κάποιος στα μετέπειτα στάδια,όπως πανεπιστήμια...γενικότερα,πώς βλέπετε την μεγάλη επιτυχία στην εκδοχή των φροντιστηρίων?μας βρίσκετε άδικους που πηγαίνουμε φροντιστήρια?νιώθετε ότι τα καταφέρνετε πλήρως στο πέρας του μαθήματος σας?νομίζω ότι δεν σας δίνεται η πολυτέλεια χρόνου με αποτέλεσμα να μην βγάζετε την ύλη με αποδοτικό χαρακτήρα...μας έχετε απέναντι που δίνουμε προτεραιότητα στα φροντιστήρια πρώτα και μετά στο σχολείο?η λόγω υποβαθμισμένου συστήματος το βρίσκετε μία καλή ευκαιρία μάθησης?γίνεστε πιο χαλαροί στο μάθημα εφόσον ξέρετε ότι εμείς ήδη τα γνωρίζουμε από τα φροντιστήρια?σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ τους καθηγητές για να μην υπάρξουν αντικρουόμενες απόψεις και για να μην θίξω υπολείψεις, το βάρος το ρίχνω στο εκπαιδευτικό σύστημα και όχι στον ρόλο των καθηγητών..απλά θέλω να μου πείτε τις απόψεις σας,τις εμπειρίες σας και την συμπεριφορά σας είτε αφορά το σχολείο είτε το φροντιστήριο..το κείμενο είναι λίγο μεγάλο αλλά νομίζω πραγματικά ενδιαφέρον γιατί αποσκοπεί μόνο σε καλό,,την γεννιά που που δημιουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα??την καταστρέφει με εξοντωτικά προγράμματα και την βάζει σε υποθήκη αποτελεί τροχοπέδη για την γεννια μασ ή ωθεί προς το καλό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.