Σύγκριση χωρών μεταξύ τους σε σχέση με την Ελλάδα

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,645 μηνύματα.
Δεν είναι τυχαίο που τα νοσοκομεία της Αυστρίας και η δημόσια συγκοινωνία της είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Έχοντας επισκεφτεί πολλές ευρωπαϊκές πόλεις νομίζω ότι η Γερμανο-Αυστρία-Β.Ιταλία είναι μέσα στον παλμό των εξελίξεων. Δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από την Αγγλία ή την Γαλλία, αλλά αντιθέτως ίσως είναι και πιο μπροστά σε κάποιους τομείς. Στην Ελλάδα δυστυχώς πέφτει πολλή προπαγάνδα για σπουδές μόνο στην Αγγλία και άντε το πολύ, Ολλανδία. Το αστείο είναι ότι κανείς δεν θέλει να αντιγράψει κάτι σωστό μετά, από το Αγγλικό ή Ολλανδικό σύστημα στην Ελλάδα μπας και ξεκολλήσουμε από το τέλμα.


Σημείωση συντονιστή: Το θέμα προήλθε από σπλιτ του θέματος Γερμανικά ή Γαλλικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,770 μηνύματα.
Φίλε αν μπεις στο μέτρο του Παρισιού δεν θα θέλεις να ξαναπάς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioannites

Νεοφερμένος

Ο ioannites αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Επανέρχομαι μετά από χρόνια.επί αυτού του θέματος. Ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια , οι σκέψεις μου σχετικά με την δεύτερη γλώσσα επιβεβαιώνονται και ασφαλώς σε διεθνή κλίμακα η παρουσία της Γαλλικής γλώσσας είναι πολύ πιο έντονη από αυτή της Γερμανικής. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα μια δυναμική ελίτ και ιδίως στις πιο ανεπτυγμένες πολιτείες τα Γαλλικά είναι ένα μεγάλο προσόν.ενώ τα γερμανικά δεν τα μαθαίνουν σχεδόν καθόλου. Ακόμη περισσότερη.είναι η παρουσία της Γαλλικής στην Λατινική Αμερική. Και στην Ευρώπη ακόμη όπου η Γερμανική έχει ισχυρά ερείσματα δεν είναι η δεύτερη γλώσσα αλλά η τρίτη. Είναι δεύτερη δε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και όχι σε όλες .
Μην ξεχνάμε την ισχύ και την ακτινοβολία των γαλλικών γραμμάτων και τεχνών ακόμη και του κινηματογράφου Στην έρευνα και στις επιστήμες η Γαλλία είναι μια πρωτοπόρος χώρα με την μεγαλύτερη παρουσία στα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα.
Όσον αφορά την Ελλάδα. Όλοι μας γνωρίζουμε την οδυνηρή εμπειρία της Γερμανικής παρουσίας στην χώρα μας η οποία έστω και με την πάροδο πολλών δεκαετιών δεν έχει ακόμη παρέλθει. Όλοι μας έχουμε ακουστά για την Σύγχρονη γερμανική υπέρ του δέοντος υπερηφάνεια η οποία τείνει να υποτάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση . δεν μας είναι άγνωστη η γερμανική υπεροψία απέναντι στο έθνος μας και την χώρα μας η οποία μερικές φορές προσέγγισε και τα όρια της ύβρεως. Αυτά τα θλιβερά περιστατικά δεν είναι λίγα και δεν αρμόζουν στο ύφος και στα ιδανικά καθώς δε κκρίσεις ευρωπαϊκές αξίες. Αντίθετα όμως η Γαλλική φιλιά είναι παραδοσιακή κι έμπρακτη στα τελευταία χρόνια. Μην ξεχνάμε δε και ότι η Γαλλία είναι ο πρώτος ξένος επενδυτής της Ελλάδας. Μην λησμονούμε ότι η Γαλλομάθεια αποτελεί μια ξεχωριστή παράδοση η οποία φτάνει σε πριν από την επανάσταση εποχές. Για παράδειγμα , όταν ο Χριστιανικός πληθυσμός στα Γιάννενα βρισκόταν στο απόγειο της ακμής του, οι μαρτυρίες για την διαδεδομένη γνώση της Γαλλικής από τους Έλληνες Σινσινάτι το αναμφισβήτητο. Να λοιπόν γιατί η Γαλλική γλώσσα σαν δεύτερη πρέπει να επιεπιλεχθεί έχοντας υπόψη το κύρος , την ακτινοβολία και το διεθνές αυτής γλώσσας καθώς δε και τους δεσμούς μας με τη Γαλλία μια φίλη χώρα και όχι με μια εχθρική

Ε φίλε επίτρεψε μου να σου πω ότι αυτά που λες δεν ισχύουν.Πρωτον να πω ότι ξέρω άριστα τα γαλλικά γιατί η μητέρα μου είναι Γαλλίδα όμως ξεκίνησα πέρσι Γερμανικά για τον εξής λόγο:ευκολότερη εύρεση εργασίας σε Γερμανια Ελβετία Αυστρία που είναι κορυφές χώρες.Επισης δεν υπάρχει ελληνογαλλική φιλία ξέρω ανθρώπους φίλους που πήγαν Γαλλία για μετανάστευση και βίωσαν τον ρατσισμό.Επιπλεον οι Γερμανοί είναι πολύ ποιο κοντά μας από τους Γάλλους αν σκεφτείς ότι δεν υπαρχει χώρα που να μελέτησε τον ελληνικό πολιτισμό περισσότερο από την Γερμανία.
Ναι τα γαλλικά μιλούν τα περισσότερο συμφωνώ όμως οι περισσότεροι Έλληνες ζουν σε γερμανια Αυστρία Ελβετία(500.000 Έλληνες μόνο γερμανια)ενώ στην Γαλλία οι Έλληνες είναι μόνο 49.000 για πολλούς λόγους που αν θέλεις θα τους αναλύσω σε ειδικό θεμα.
Αν κάποιος με ρώταγε ποια γλώσσα βα μάθει θα του έλεγα Γερμανικά με κλειστά τα μάτια για την εποχή που ζούμε.
Επειδή ξέρω τα πάντα για την Γαλλία θα σου πω ότι η Γαλλία από το 2.000 και μετά πηγαίνει σε δεύτερη μοίρα δυστυχως και πολλοί Γάλλοι νευριάζουν για αυτο.
Θα μου επιτρέψεις να δδιαφωνήσω σε πολλά θέματα . έχω την μισή.μου ζωή στη Γαλλία και δεν συνάντησα ποτέ ρατσισμό ούτε ακόμη και από ακροδεξιά άτομα. Αν εκφράστηκαν κάποια παράπονα θα είναι σίγουρα μεμονωμένα περιστατικά . Η Γαλλική φιλία είναι έμπρακτη αρχής γενομένης με τον αείμνηστο Κων/ο Καραμανλή και την συμβολή αυτής της χώρας στην ένταξη της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή ένωση. Η αντίθεση του Ολάντ ααπέναντι στον Σόιμπλε. Αντίθετα υβριστικά σχόλια στην Γερμανία απέναντι στην χώρα μας έμειναν ατιμώρητα καθόσον αναμφίβολα η εφαρμογή κάποιων νόμων είναι μονομερώς. Για παράδειγμα σε μια διακοπή ρεύματος ο σχολιαστής είπε ότι είχαν γίνει Ελλάδα . Επίσημα δε αμφισβητήθηκε στην Ευρωβιζιον ηη Ευρωπαϊκός χαρακτήρας της Ελλάδας. Ποιοί ; Αυτοί που την αιματοκύλησαν από Ρωμαϊκών χρόνων μέχρι τα μέσα του 20ου ααιώνα Πολλά είναι αυτά τα παραδείγματα. Μην ξεχνάτε όνότιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι των τεχνών και των Γραμμάτων της διασποράς βρήκαν καταφύγιο στην Γαλλία όπως ο Ξενάκης , Ο Ντέμης Ρούσος και άλλοι πολλοί Για ρωτήστε δε τους Έλληνες της Γερμανίας κατά πόσο φιλικοί είναι οι Γερμανοί. Όσο δε για την έλλειψη ανεργίας στην Γερμανία ας κοιτάξει κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτή. Δεν θέλω να αναφερθώ στο πλούσιο κράτος με πολλούς προβληματικούς πολίτες. Ας αφήσουμε και την συνθήκη του Λονδίνου χάρις στην οποία η Γερμανία απόκτησε την μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Δεν λέγω, έπρεπε ανθρωπίνως να επιτευχθεί ααλλάζονταν η χώρα μας είναι δακτειλοδεικτούμενη και ατιμωρητί επίσημοι.παράγοντες αναγγέλλουν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και δουλεύουν εκείνοι γι' αυτούς καλύτερα είναι να βγαίνουν στην επιφάνεια τα συγχωροχάρτια της θηριωδίας . Όσον αφορά για την γλώσσα ναι η Γαλλική είναι διεθνής γλώσσα σε όλη την υφήλιο. Την Γερμανική την μαθαίνουν μόνο στην Ευρώπη και ιδίως στις ανατολικές χώρες αλλά και στην γηραιά ήπειρο η Γαλλική είναι περισσότερο διαδεδομένη σαν δεύτερη γλώσσα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,645 μηνύματα.
Γιατί βγάζεις λίγο μένος για το Γερμανικό έθνος και τη γλώσσα του; Το αν υπάρχουν προβληματικοί πολίτες θεωρώ ότι είναι λιγότεροι από τους προβληματικούς νεοέλληνες. Γνωρίζω Γάλλους προσωπικά που δεν θέλουν να ξαναζήσουν στην Γαλλία και προτιμούν Ολλανδία ή Γερμανία ή άλλες πιο ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο στην Ελλάδα τρώμε σανό αποικιοκρατικής λογικής στις ξένες γλώσσες και πάμε όπου μας λένε. Η δε Αγγλία έχει κατοχυρώσει την πελατεία της με συγκεκριμένα προϊόντα σπουδών μέσω πλύσης και η δε Γαλλία στο μύθο περί φιλίας, αγοράς όπλων, λαϊκιστικες κορώνες από τον Μοσχοβισί υπέρ του Τσίπρα, κλπ. Σε τι ακριβώς έχει σταθεί η Γαλλία (όχι σαν λαός) στο Ελληνικό κράτος; Να θυμίσω ότι επί παραμονών της Μικρασιατικής εκστρατείας, οι Γάλλοι αν και στήριζαν τον Γούναρη από την άλλη εφοδίαζαν με όπλα τον Κεμάλ; Δεν θυμάμαι κανένας επίσης βασιλιάς της ακόμη και στην εποχή των Λουδοβίκων να πήραν θέση ανοιχτά υπέρ της Ελληνικής επανάστασης. Τη σοσιάλ μπαρούφα του Καραμανλή και των αριστερών του γλυκού νερού που "εξορίστηκαν" στη Γαλλία στα χρόνια της χούντας, δεν τη θεωρώ επιχείρημα περί καλής φιλίας. Κάποτε πρέπει να σταματήσει η παραμύθα περί φιλίας συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών δυνάμεων επειδή θέλουμε να δηλώνουμε ανίκανοι ως κρατική οντότητα. Η κάθε Μ.Δύναμη στηρίζει έστω και με τα γλυκανάλατα (περί φιλίας λαών κλπ) για συγκεκριμένα συμφέροντα.

Προσωπικά αν και σπουδάζω σε Γερμανόφωνη χώρα, στηρίζω Ελλάδα (και όχι τους Έλληνες κατά πλειοψηφία) και αγαπώ την Ελληνική γλώσσα περισσότερο από κάθε Ευρωπαϊκή γλώσσα ενώ δεν πιστεύω σε καμία "φιλία" ή κατηγοριοποίηση λαού σαν προβληματικούς κλπ. Κρίνω τον καθένα από τις πράξεις του και όχι από την γενική φήμη. Προτιμώ τα Ελληνικά σαν την πιο ωραία γλώσσα του κόσμου ακόμη και από τα Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά κλπ γιατί μπορείς να έχεις αισθήματα από τις λέξεις σε μια πρόταση. Δεν μπορώ να ζω σαν "Ευρωπαιογάλλος" χωρίς να έχω τη λέξη φιλότιμο στο λεξιλόγιο.

Το γεγονός ότι στο Γερμανόφωνο κόσμο, δεν ανέχονται τους σοσιαλκοπρίτες του Γαλλόφωνου κόσμου λέει πολλά για τον τρόπο οργάνωσης των χωρών αυτών σε σχέση με τη Γαλλία και τις χρεωκοπημένες αποικίες της (που δεν θέλουν καμία σχέση μαζί της). Ρώτα έναν Μαροκάνο ή Λιβανέζο αν θέλει να έχει κάποια σχέση με την "φίλη", "πολιτισμένη"...Γαλλία. Αν διαβάζεις την αποικιοκρατική ιστορία στη Β.Αφρική, θα δεις ότι μεταξύ Άγγλων και Γάλλων, οι καλύτεροι ήταν οι Άγγλοι γιατί όπου πήγαιναν να υποτάξουν μια χώρα για τους φυσικούς πόρους της προσπαθούσαν να μεταλαμπαδεύσουν στοιχεία της Αγγλικής κουλτούρας αυτούσια ενώ οι Γάλλοι (και οι Βέλγοι) όταν έφευγαν από την αποικία λόγω κάποιας εξέγερσης, άφηναν μια κατάσταση χειρότερη από πριν. Όχι άλλη αγγλική, γαλλική, ...μανιέρα περί φιλίας και αγνών συναισθημάτων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

ioannites

Νεοφερμένος

Ο ioannites αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
οι Γάλλοι ως κατά το πλείστον δεν μιλάνε αγγλικά ή και να μιλάνε η προφορά τους είναι τόσο ασχημη που δεν τους καταλαβαίνεις εύκολα. Όπως και οι Ιταλοί και οι Ισπανοί δεν μαθαίνουν αγγλικά. Οι Γερμανοί στο σύνολο τους έχουν καλή προφορά και ξέρουν αγγλικά για αυτό και στον τουρισμό τα γερμανικά εμενα μου έχουν χρειαστεί ελαχιστότατα. Όσο για το αν αρνούνται να μιλήσουν, που το ξέρεις αφού όπως λες ούτε καν έχεις πάει στη Γαλλία; σε όλα τα τουριστικά μέρη στο Παρίσι μιλάνε κανονικότατα Αγγλικά. Τώρα αν πας στο χωριό στη Γαλλία, τότε δεν ξέρουν να μιλήσουν, και αυτός είναι ο λόγος που δεν μιλάνε και όχι γιατί δεν δέχονται. Και σε τελική ανάλυση όπου και να πας στον κόσμο, με τα γαλλικά όλο και κάπως θα ψιλοσυνεννοηθείς, ενώ με τα γερμανικά δεν το συζητώ καν... Αυτό μόνο δείχνει ότι τα γαλλικά έχουν πολύ μεγαλύτερη καθολική ισχύ.

Και τέλος θα ήθελα να πω ότι οι Γαλλοι λατρεύουν τους Έλληνες και την κληρονομιά που έχει αφήσει η Ελλάδα στην φιλοσοφία, το θέατρο και τις τέχνες. Έχω φίλους Γάλλους που ξέρουν ελληνικά και όλοι έχουν διδαχτεί αρχαία στο λύκειο. Οι Γερμανοί από την άλλη μας βλέπουν πολύ περισσότερο ρατσιστικά. Αναφέρομαι πάντα στο σύνολο του πληθυσμού και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις! Απλά έχει τύχει πολλές φορές να έρθουν Γερμανοί τουρίστες και να φτάσουν ακόμα και να μας πουν σε όσους κάναμε την ξενάγηση ''σταματήστε τώρα γιατί εμείς σας πληρώνουμε''. Γάλλος δεν έχει τύχει ποτέ να πει κάτι ανάλογο. Ότι ζω καθημερινά καταγράφω και αν θέλεις με πιστεύεις, ξέρω πάντως πολύ καλά για τι μιλάω.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την.απαπάντηση σας στην Ivana. Είμαι καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Γαλλικό δημόσιο και βιώνω άμεσα το Γαλλικό κλίμα. Οι Γάλλοι θεωρούν προγόνους τους Ρωμαίους και τους Γαλάτες . Η Ελλάδα, όπως και στην Ρώμη, αποτελεί γι αυτούς την πολιτιστική τους κληρονομιά και μας θεωρουν σαν πνευματικούς κατά κάποιο τρόπο προγόνους.Όσον αφορά τους Γερμανούς δεν θα μπορούσε επ' ουδενί να φανταστεί τέτοιο πραγμα.
Σχετικά με Τομ γλωσσικό σωβινισμό των Γάλλων αυτό είναι ένας μύθος. Απλά το επίπεδο τους είναι χαμηλό.σχετικά με τις ξένες γλώσσες Βέβαια δουλικοί ξενομανείς ή μάλλον αγγλομανείς όπως είναι δυστυχως πολλοί από τους Έλληνες δεν είναι και ασφαλώς φφαινόμενα όπως συναντάμε στην Ελλάδα τύπου "sorry I don't speak greek " δεν θα βρούμε. Η κυρία Ivana. Καλούν θα ήταν να μην καταφέρεται με τέτοιο τρόπο εναντίον μιας χχώρας κουλτούρας που δεν την γνωρίζει διότι χάνει ένα μέρος της αξιοπιστίας της και κάνει τους αναγνώστες της να αντιδρούν με ένα ελαφρό μειδίαμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,770 μηνύματα.
Φίλε η μητέρα μου είναι Γαλλίδα και σου λέω ότι η Γαλλία έχει πολλά προβλήματα.Εχω πάει Γερμανια το επίπεδο ζωής είναι πολύ καλύτερο από την Γαλλία.Οι Γερμανοί ήταν ποιο κόντα στους Έλληνες Οσο και να φενεται περίεργο.Η Λεπέν να σου πω ότι συνέχεια μιλούσε για Grexit.Μην δράς συναισθηματικά και μην κατηγορείς έναν λαό άδικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioannites

Νεοφερμένος

Ο ioannites αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Δεν πρόκειται για μένος κατά των Γερμανών αλλά οι πληγές στην πατρίδα μας ειναι εδώ και τα ίχνη ανεξίτηλα. Δόθηκε συγχωροχάρτι για όλα αυτά αλλά όταν περιυβρίζουν την χώρα μου και το έθνος μου και μάλιστα τη στιγμή που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή μας ιδιότητα ενώ η Λέξη Ευρώπη είναι Ελληνική τότε θα βγουν και στην επιφάνεια παλιά γεγονότα . Όσο δε για την συμβολή της Γαλλίας στην σύγχρονη Ελλάδα αυτο ειναι κάτι που αντικειμενικά δεν μπορείτε να αγνοείτε . Ο αείμνηστος ο Καραμανλής ήρθε με το προεδρικό σκάφος της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κάτι ου δεν έχει γίνει ποτέ . Αν είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό το οφείλουμε σε μονομερή ενέργεια της Γαλλίας . Αν είμαστε ακόμη στο Ευρώ αυτο ειναι χάρις στον Ολάντ κι όχι στον Σόιμπλε . Τέλος πάντων σύμφωνα με την Γαλλική κουλτούρα ιερό δικαίωμα σας ειναι να πιστεύετε ότι θέλετε και να κάνετε τις επιλογές σας , αλλά όταν δεν αναφέρεστε στα σημεία τα οποία έχω επισημάνει τα γραφόμενα σας δεν μπορούν να ειναι πολύ πειστικά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,770 μηνύματα.
Συμφωνώ!Τελος όλοι κατηγορούμε την Γερμανια γιατί;Μήπως έχουμε κόμπλεξ κατωτερότητας στην Ελλάδα τελικά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioannites

Νεοφερμένος

Ο ioannites αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Συμφωνώ!Τελος όλοι κατηγορούμε την Γερμανια γιατί;Μήπως έχουμε κόμπλεξ κατωτερότητας στην Ελλάδα τελικά;


Δεν νομίζω ότι έχουμε σύμπλεγμα κατωτερότητας αλλά κατά τη γνώμη μου οι συμπατριώτες μας αντιδρούν σε μερικά ατυχή γεγονότα περιφρόνησης της χώρας μας. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτά πρέπει να εκλείψουν από τον Ευρωπαϊκό χώρο διότι καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να σταθεί στη σύγχρονη ανθρωπότητα μόνη της. Κάθε μια χώρα συμβάλλει στο να γίνει η Ευρώπη η καλύτερη γωνία της γης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,770 μηνύματα.
Πρώτον ο Καραμανλής δεν είναι αείμνηστος,αείμνηστος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου ο πρώτος ήταν ένας προδότης(τελος πάντων το αφήνουμε).Η Γαλλία θα σου πω ότι εγκατέλειψε την Ελλάδα στην οικονομική κρίση(carrefour Dia,crédit agricole, bnp Paribas και société générale)έφυγαν από την Ελλάδα από το 2011-2014 με αποτέλεσμα να μείνουν αναεργοι πολλοί.Επισης στην μικρασιατική καταστροφή οι Γάλλοι ήταν με το κεμαλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,645 μηνύματα.
Δεν πρόκειται για μένος κατά των Γερμανών αλλά οι πληγές στην πατρίδα μας ειναι εδώ και τα ίχνη ανεξίτηλα. Δόθηκε συγχωροχάρτι για όλα αυτά αλλά όταν περιυβρίζουν την χώρα μου και το έθνος μου και μάλιστα τη στιγμή που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή μας ιδιότητα ενώ η Λέξη Ευρώπη είναι Ελληνική τότε θα βγουν και στην επιφάνεια παλιά γεγονότα . Όσο δε για την συμβολή της Γαλλίας στην σύγχρονη Ελλάδα αυτο ειναι κάτι που αντικειμενικά δεν μπορείτε να αγνοείτε . Ο αείμνηστος ο Καραμανλής ήρθε με το προεδρικό σκάφος της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κάτι ου δεν έχει γίνει ποτέ . Αν είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό το οφείλουμε σε μονομερή ενέργεια της Γαλλίας . Αν είμαστε ακόμη στο Ευρώ αυτο ειναι χάρις στον Ολάντ κι όχι στον Σόιμπλε . Τέλος πάντων σύμφωνα με την Γαλλική κουλτούρα ιερό δικαίωμα σας ειναι να πιστεύετε ότι θέλετε και να κάνετε τις επιλογές σας , αλλά όταν δεν αναφέρεστε στα σημεία τα οποία έχω επισημάνει τα γραφόμενα σας δεν μπορούν να ειναι πολύ πειστικά

Η πολιτική της Γαλλίας ήταν πολιτική αποικιοκρατίας και θα εξηγήσω το γιατί. Αν η Γαλλία (ως πολιτικοί θεσμοί και άνθρωποι της κουλτούρας) ήθελαν να βοηθήσουν την Ελλάδα από τον πρώτο στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας μας περί τα 1850 (ύστερα από την πόρτα του Ην.Βασιλείου, κυβέρνηση Αλ.Κουμουνδούρου) θα μπορούσαν να μας δώσουν το 1% της δυναμικής τους μπας και γίνουμε Ευρωπαϊκό κράτος με υποδομές και όχι να μείνουμε στις φιέστες και στις αερολογίες του σοσιαλμπαρουφισμού που ευδοκίμησε την περίοδο του 60-70 με τα ολέθρια αποτελέσματα στην σημερινή άθλια εικόνα της χώρας μας. Οι Γάλλοι ανέκαθεν πουλούσαν φιλία με την υποκρισία αυλής Λουδοβίκου χωρίς να κάνουν κάτι επί της ουσίας. Ρώτησα κάτι πιο πάνω. Επί Λουδοβίκων ή και των πρώτων βασιλέων της όταν εμείς είχαμε κατοχή από τους Οθωμανούς πού ήταν ακριβώς η Γαλλική δύναμη; Ή στην επίσκεψη απελπισίας του αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγου στη Σορβόννη; Ή μήπως τότε ήταν άλλοι Γάλλοι; Οι Γάλλοι απλά αρέσκονται σε αποικίες ή χώρες με οικονομικό καθεστώς σε μόνιμη ύφεση βλ. Ελλάδα, Ιορδανία, Λίβανος, Κογκό, κλπ να λένε ωραία λόγια. Λόγια που ακούγονται στον λαό που διψάει για σανό για να παίρνουν με το μέρος την κοινή γνώμη με οφέλη μόνο για τη Γαλλία. Αντίθετα ο Σόιμπλε είπε κάποια πράγματα που δείχνουν σε πλήρη γύμνια την γυφτιά της νοοτροπίας του νεοέλληνα που δεν μπορεί να συμμαζέψει το κράτος του σε όλα τα επίπεδα και κρίνει τους άλλους. Αλλά και οι Γάλλοι από όσο θυμάμαι δεν ήθελαν την "αριστερή παρένθεση" με το δημοψήφισμα να βγει η Ελλάδα εκτός από την επιρροή της Γερμανίας. Ο μόνος που είπε ότι και ο Σόιμπλε στην ιστορία της χώρας μας, ήταν ο επίτροπος Εδουάρδος Λω του ΔΟΕ στην χρεωκοπία του 1897 που έδειχναν πάλι το ίδιο πρόβλημα αλλά τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο και τηλεόραση. Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποτε την πολιτική από τον λαό. Όλοι οι λαοί θα έχουν διαφορετικά συναισθήματα για τους λαούς άλλων χωρών σε σχέση με αυτό που επενδύουν οι πολιτικοί ως "στοχοποίηση" ενός λαού. Οι Γερμανοί επίσης έχουν την προτεσταντική κουλτούρα σε σχέση με την συντηρητική καθολική κουλτούρα του Γαλλόφωνου κόσμου άρα μια προσπάθεια ομοιομορφίας είναι στο κενό. Οι (αρκετοί) Έλληνες με την χριστιανοταλιμπάν κουλτούρα πού ακριβώς ταιριάζουν με τους Γάλλους ή τους Γερμανούς; Θα τρελαθούμε; Αυτό που φαίνεται είναι η Ευρώπη και μη Ευρώπη, δηλαδή, Ελλάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ioannites

Νεοφερμένος

Ο ioannites αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Η πολιτική της Γαλλίας ήταν πολιτική αποικιοκρατίας και θα εξηγήσω το γιατί. Αν η Γαλλία (ως πολιτικοί θεσμοί και άνθρωποι της κουλτούρας) ήθελαν να βοηθήσουν την Ελλάδα από τον πρώτο στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας μας περί τα 1850 (ύστερα από την πόρτα του Ην.Βασιλείου, κυβέρνηση Αλ.Κουμουνδούρου) θα μπορούσαν να μας δώσουν το 1% της δυναμικής τους μπας και γίνουμε Ευρωπαϊκό κράτος με υποδομές και όχι να μείνουμε στις φιέστες και στις αερολογίες του σοσιαλμπαρουφισμού που ευδοκίμησε την περίοδο του 60-70 με τα ολέθρια αποτελέσματα στην σημερινή άθλια εικόνα της χώρας μας. Οι Γάλλοι ανέκαθεν πουλούσαν φιλία με την υποκρισία αυλής Λουδοβίκου χωρίς να κάνουν κάτι επί της ουσίας. Ρώτησα κάτι πιο πάνω. Επί Λουδοβίκων ή και των πρώτων βασιλέων της όταν εμείς είχαμε κατοχή από τους Οθωμανούς πού ήταν ακριβώς η Γαλλική δύναμη; Ή στην επίσκεψη απελπισίας του αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγου στη Σορβόννη; Ή μήπως τότε ήταν άλλοι Γάλλοι; Οι Γάλλοι απλά αρέσκονται σε αποικίες ή χώρες με οικονομικό καθεστώς σε μόνιμη ύφεση βλ. Ελλάδα, Ιορδανία, Λίβανος, Κογκό, κλπ να λένε ωραία λόγια. Λόγια που ακούγονται στον λαό που διψάει για σανό για να παίρνουν με το μέρος την κοινή γνώμη με οφέλη μόνο για τη Γαλλία. Αντίθετα ο Σόιμπλε είπε κάποια πράγματα που δείχνουν σε πλήρη γύμνια την γυφτιά της νοοτροπίας του νεοέλληνα που δεν μπορεί να συμμαζέψει το κράτος του σε όλα τα επίπεδα και κρίνει τους άλλους. Αλλά και οι Γάλλοι από όσο θυμάμαι δεν ήθελαν την "αριστερή παρένθεση" με το δημοψήφισμα να βγει η Ελλάδα εκτός από την επιρροή της Γερμανίας. Ο μόνος που είπε ότι και ο Σόιμπλε στην ιστορία της χώρας μας, ήταν ο επίτροπος Εδουάρδος Λω του ΔΟΕ στην χρεωκοπία του 1897 που έδειχναν πάλι το ίδιο πρόβλημα αλλά τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο και τηλεόραση. Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποτε την πολιτική από τον λαό. Όλοι οι λαοί θα έχουν διαφορετικά συναισθήματα για τους λαούς άλλων χωρών σε σχέση με αυτό που επενδύουν οι πολιτικοί ως "στοχοποίηση" ενός λαού. Οι Γερμανοί επίσης έχουν την προτεσταντική κουλτούρα σε σχέση με την συντηρητική καθολική κουλτούρα του Γαλλόφωνου κόσμου άρα μια προσπάθεια ομοιομορφίας είναι στο κενό. Οι (αρκετοί) Έλληνες με την χριστιανοταλιμπάν κουλτούρα πού ακριβώς ταιριάζουν με τους Γάλλους ή τους Γερμανούς; Θα τρελαθούμε; Αυτό που φαίνεται είναι η Ευρώπη και μη Ευρώπη, δηλαδή, Ελλάδα.
Αναφέρεστε δε γενικότητες και σε παλιά.γεγονότα Την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας .Την στήριξε η Γαλλία ποικιλοτρόπως και όχι η Γερμανια του Σόιμπλε ο οποίος ξέρετε τι ήθελε. Όσο δε για συντηρητισμό αυτά δεν ευσταθούν. Απο Γαλλικής επαναστάσεως μέχρι τον Μάη του 68 η Γαλλία ήταν πρωτοπόρος χώρα στις λαϊκές εξεγέρσεις και τις προοδευτικες προοπτικές. Όσον αφορά για τους Χριστιανοταλιμπαν η Γαλλία είναι η πιο ουδέτερη θρησκευτικά χώρα στην Ευρώπη και κατά την γνώμη μου αυτο είναι και το τρωτό τους σημείο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,770 μηνύματα.
Άκου κάτι σου αρέσει δεν σου αρέσει νο1 οικονομία στην Ευρώπη και νο4 στον κόσμο είναι η Γερμανια άρα όλες οι χώρες ακολουθούν την Γερμανια στις εξελίξεις αυτή είναι η αρχηγός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioannites

Νεοφερμένος

Ο ioannites αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Άκου κάτι σου αρέσει δεν σου αρέσει νο1 οικονομία στην Ευρώπη και νο4 στον κόσμο είναι η Γερμανια άρα όλες οι χώρες ακολουθούν την Γερμανια στις εξελίξεις αυτή είναι η αρχηγός.

Και εσείς διαβαστε και ασφαλως δεν γνωριζόμαστε για να μου μιλάτε στον ενικο .Ναι ειναι Η ΥΠ αριθμό 1 οικονομία στην Ευρώπη και 4 στον κόσμο. Η Γαλλία ακολουθεί αμέσως μετά (2 και 5) Δεν είναι όμως ούτε αρχηγός ούτε οι άλλες χώρες ειναι αποικίες της Αν ειναι η πρώτη δύναμη αυτο εν πολλοίς οφείλεται στην μακροθυμια των άλλων χωρών που υπέγραψαν την συνθήκη του Λονδίνου . Μόνη της Φον μπορεί να κάνει τίποτε στην Ευρώπη. Χρειάζεται την Γαλλική στήριξη. Η δεύτερη χώρα όμως δεν έχει τμ αλαζονεία της πρώτης και σέβεται Τους άλλους . Πολιτισμικά όμως, στρατιωτικά διπλωματικά και σε θέματα έρευνας υπολείπεται της Γαλλίας. Όσον αφορά την γλώσσα της υπολείπεται της Γαλλικής σε εύρος και ακτινοβολία διδάχτηκε σας αρέσει είτε όχι

Άκου κάτι σου αρέσει δεν σου αρέσει νο1 οικονομία στην Ευρώπη και νο4 στον κόσμο είναι η Γερμανια άρα όλες οι χώρες ακολουθούν την Γερμανια στις εξελίξεις αυτή είναι η αραρχηγός
ΚΑΤ" αρχάς δεν γνωριζόμαστε για να μιλάμε στον ενικό
Ναι συμφωνώ ότι είναι η Γερμανία η ΥΠ αριθμόν 1 οικονομία στην Ευρώπη και 4 στον κόσμο . Η Γαλλία ακολουθεί αμέσως μετά. (2και 5) με λιγότερο πληθυσμό. Ωστόσο όμως πιστεύω στρατιωτικά διπλωματικά, πολιτισμικά και στο χώρο της εέρευνας υπολείπεται της Γαλλίας. Οι Ευρωπαϊκές δεν ειναι αποικίες της ούτε την διόρισαν αρχηγό. Σε μια δημοκρατική κοινότητα οι αποφάσεις λαμβάνονται απο κοινού. Επί πλέον χωρίς την συμβολή της Γαλλίας Φον μπορεί να κάνει τίποτε από μόνη της η Γερμανία Η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι ότι η Γαλλία ξέρει καλύτερα να σέβεται τους άλλους Όσο δε για την οικονομική ευμάρεια της Γερμανίας ας ειναι καλά οι άλλες χώρες που υπέγραψαν την συνθήκη του Λονδίνου . Τέλος είτε σας αρέσει είτε όχι, η Γερμανική γλώσσα δεν έχει ούτε το εύρος ούτε την ακτινοβολία ή ακόμη την αίγλη της Γαλλικής
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,770 μηνύματα.
Λοιπόν επειδή μάλλον έχεις φάει κάποιο κόλλημα με την Γαλλία θα σου πω ότι είναι μια εξαίρετη χώρα με δυνατή οικονομία και στρατιωτική δύναμη.Ομως στην οικονομία-τρόπος οργάνωσης-εκπαίδευση είναι ποιο πίσω από την Γερμανια.Επισης δεν κάνω διαγώνισμο ποια γλώσσα μιλιέται περισσότερο γιατί τον έλληνα που θέλει να βρει δουλειά δεν το ενδιαφέρει καθόλου.Δεν ξέρω αν έχεις πάει Γερμανια γιατί τα ίδια έλεγα και εγώ μέχρι που πήγαν Γερμανια (3 φόρες)και άλλαξα τελείως την άποψη μου γιατί είδα ότι είναι η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη(μαζί με Δανία και Ελβετία)για να ζήσει κάποιος.Επισης η Γαλλία έχει πολύ εγκληματικότητα ένω η Γερμανια όχι.

Επίσης η σειρά πάει έτσι
ΗΠΑ
Κινα
Ιαπωνία
Γερμανια
Βρετανία
Γαλλία

Η Γαλλία είναι νο3 στην Ευρώπη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ioannites

Νεοφερμένος

Ο ioannites αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Λοιπόν επειδή μάλλον έχεις φάει κάποιο κόλλημα με την Γαλλία θα σου πω ότι είναι μια εξαίρετη χώρα με δυνατή οικονομία και στρατιωτική δύναμη.Ομως στην οικονομία-τρόπος οργάνωσης-εκπαίδευση είναι ποιο πίσω από την Γερμανια.Επισης δεν κάνω διαγώνισμο ποια γλώσσα μιλιέται περισσότερο γιατί τον έλληνα που θέλει να βρει δουλειά δεν το ενδιαφέρει καθόλου.Δεν ξέρω αν έχεις πάει Γερμανια γιατί τα ίδια έλεγα και εγώ μέχρι που πήγαν Γερμανια (3 φόρες)και άλλαξα τελείως την άποψη μου γιατί είδα ότι είναι η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη(μαζί με Δανία και Ελβετία)για να ζήσει κάποιος.Επισης η Γαλλία έχει πολύ εγκληματικότητα ένω η Γερμανια όχι.

Επίσης η σειρά πάει έτσι
ΗΠΑ
Κινα
Ιαπωνία
Γερμανια
Βρετανία
Γαλλία

Η Γαλλία είναι νο3 στην Ευρώπη.


Ήταν για ένα βραχύ διάστημα όπου η Αγγλία την είχε ξεπεράσει λόγω πτώσεως του Ευρώ. Την ξεπέρασε πάλι η Γαλλία καθόσον.η στερλίνα έπεσε λόγω brexit
Η εγκληματικότητα ποικίλει ανάλογα με τις περιοχές μέσος όρος όμως είναι ίδιος . Εγώ που μένω στη Λιμόζ αυτό δεν με απασχολεί καθόλου Στο δείκτη ανάπτυξης . Χοντρικά είναι στα ίδια επίπεδα 21 Γαλλία 19 Γερμανία
Για τα πανεπιστήμια δεν μπορώ να πω ότι πάει πίσω η Γαλλία καθοσον.το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της ευρώπης είναι το Γαλλικό CNRS και η έρευνα ειναι προωθημένη . Όσο δε για εργασία στην Γερμανία καλούν είναι να αποφευχθεί διότι.ο.πληθυσμός πλην ορισμένων εξαιρέσεων είναι λίαν εχθρικός ως προς τους Έλληνες .
Καλύτερη χώρα ειναι ανάλογα με το άτομο. Η Γαλλία έχει Δαν ατού την υψηλή κοινωνική πρόνοια και την πνευματική κίνηση
Τέλος πάντων δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε σε κάτι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PanosGR

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Ο.Π.Α. (Αθήνα) και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,018 μηνύματα.
Φώτη, δε θες πλέον να σπουδάσεις στην HEC, INSEAD ή ESSEC;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 32,770 μηνύματα.
Οχι πανό αν θες θα σου στείλω το γιατί.

Αθροιστικά η Γαλλία έχει πολύ περισσότερο εγκληματικότητα.
Επίσης για το 2018 η Βρετανία είναι πάλι μπροστά από την Γαλλία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PanosGR

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Ο.Π.Α. (Αθήνα) και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,018 μηνύματα.
Τα γαλλικά business schools είναι αρκετά πιο πάνω σε κατατάξεις συγκριτικά με τα γερμανικά.
Περιμένω πμ σου για να μου εξηγήσεις τους λόγους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sjors

Νεοφερμένος

Ο Sjors αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Στον επιστημονικό τομέα και στα επαγγέλματα υγείας η Γερμανία δεν ''πιάνεται''. Η Γαλλία υπολείπεται σημαντικά! Δεν είναι τυχαίο που με συντριπτική πλειοψηφία οι έλληνες γιατροί επιλέγουν τη Γερμανία για ειδικότητες κλπ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top