
Αλήθεια, πόση πληροφορική εμπεριέχουν τα τμήματα αυτά ; Πολύ λιγότερη από τους ηλεκτρολόγους έως καθόλου; Ή υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθεί κανείς και με πληροφορική όπως όταν αποφοιτά από ένα τμήμα ηλεκτρολόγων; Επίσης ποια η διαφορά στην πληροφορική που μαθαίνουν σε μία πολυτεχνική σχολή με αυτή που διδάσκεται σε σχολή πληροφορικής; Στην αγορά, σε μια θέση ενός προγραμματιστή πχ, προτιμούνται πάντα οι γνήσιοι πληροφορικάριοι; Και θεωρείται απαραίτητη την ενασχόληση με την πληροφορική, τον κώδικα και τα λοιπά ενός μηχανικού ; Η βασική μου απορία πάντως είναι εάν ένα τμήμα ναυπηγών ή μηχανολόγων προσφέρει διέξοδο στον χώρο της πληροφορικής όπως αντίστοιχα ένα τμήμα ηλεκτρολόγων.
Debugging_Demon
Νεοφερμένο μέλος
Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 104 μηνύματα.

Ουτε καν. οι μηχανολόγοι/ναυπηγοί έχουν μόνο 1 με 2 μαθήματα πληροφορικής που είναι γλώσσες όπως η fortran που είναι ξεχασμένη από τον θεό.Η βασική μου απορία πάντως είναι εάν ένα τμήμα ναυπηγών ή μηχανολόγων προσφέρει διέξοδο στον χώρο της πληροφορικής όπως αντίστοιχα ένα τμήμα ηλεκτρολόγων.
Οι ηλεκτρολόγοι έχουν παρα πολύ περισσότερα μαθήματα πληροφορικής που τους δίνουν καλές βάσεις. απλά μπες στις ιστοσελίδες των σχολών και δες τα μαθήματα και θα δεις τι ισχύει.

Στο ΠΑΔΑ διδάσκονται αρκετή πληροφορική ; Γιατί η ονομασία είναι Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών , ενώ στο ΕΜΠ Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών ; Τι διαφορά έχει το ηλεκτρονικών από το ηλεκτρολόγων ;
Debugging_Demon
Νεοφερμένο μέλος
Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 104 μηνύματα.

Δες το πρόγραμμα σπουδών και κρίνε μόνος σου (διάβασε και το περίγραμμα κάθε μαθήματος) ίσως σε αυτό να σε βοηθήσει ο @Samael
jYanniss
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο jYanniss αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 134 μηνύματα.

Δεν λειτουργεί έτσι, στην αγορά εργασίας προτιμάτε ο καταλληλότερος για την θέση.Στην αγορά, σε μια θέση ενός προγραμματιστή πχ, προτιμούνται πάντα οι γνήσιοι πληροφορικάριοι;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Όχι, είναι εξ ορισμού διαφορετικές σχολές για αυτόν ακριβώς το λόγο.Η βασική μου απορία πάντως είναι εάν ένα τμήμα ναυπηγών ή μηχανολόγων προσφέρει διέξοδο στον χώρο της πληροφορικής όπως αντίστοιχα ένα τμήμα ηλεκτρολόγων.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Χωρίς να είμαι ειδικός, οι ηλεκτρολόγοι πιάνουν το κομμάτι της ενέργειας όπως έχουμε πει, ενώ οι ηλεκτρονικοί τα κυκλώματα, και τους μικροελεγκτές.Τι διαφορά έχει το ηλεκτρονικών από το ηλεκτρολόγων ;
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 129 μηνύματα.

Καθολου δεν εχουν βασικα και αμα εχουν θα σου κανουν λιγη c που δεν παιζει τοσο στην αγορα εργασιας. Αυτη ειναι και η διαφορα του ημμυ με τους μηχανολογους οτι εχουν εξτρα την πληροφορικη. Τωρα ναι μπορεις να ασχοληθεις μονος σου αλλα δυσκολα θα φτασεις τα μαθηματα που κανουν στους ημμυ γιατι ειναι αρκετα και σε καλο βαθος για να βγει καποιος στην αγορα εργασιας.Αλήθεια, πόση πληροφορική εμπεριέχουν τα τμήματα αυτά ; Πολύ λιγότερη από τους ηλεκτρολόγους έως καθόλου; Ή υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθεί κανείς και με πληροφορική όπως όταν αποφοιτά από ένα τμήμα ηλεκτρολόγων; Επίσης ποια η διαφορά στην πληροφορική που μαθαίνουν σε μία πολυτεχνική σχολή με αυτή που διδάσκεται σε σχολή πληροφορικής; Στην αγορά, σε μια θέση ενός προγραμματιστή πχ, προτιμούνται πάντα οι γνήσιοι πληροφορικάριοι; Και θεωρείται απαραίτητη την ενασχόληση με την πληροφορική, τον κώδικα και τα λοιπά ενός μηχανικού ; Η βασική μου απορία πάντως είναι εάν ένα τμήμα ναυπηγών ή μηχανολόγων προσφέρει διέξοδο στον χώρο της πληροφορικής όπως αντίστοιχα ένα τμήμα ηλεκτρολόγων.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.424 μηνύματα.

Πολύ χονδρικά ξανά, οι ονομασίες των τμημάτων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, πάνω κάτω όλα πατάνε σε κοινές βάσεις. Πρακτικά τώρα, ένα τμήμα μηχανικών υπολογιστών θα εστιάσει και θα μπει πιο βαθιά στο κομμάτι των υπολογιστών και στις αρχές σχεδίασης τους. Επίσης θα κάτσει κάπου στην μέση μεταξύ υλικού και λογισμικού. Αυτό διότι εν τέλει ο συνδυασμός είναι αυτός που καθορίζει τις δυνατότητες ενός υπολογιστικού συστήματος. Καλό software σε ακατάλληλο hardware είναι άχρηστο, όπως και καλό hardware όταν τρέχει κακό κώδικα είναι επίσης άχρηστο.Αλήθεια, πόση πληροφορική εμπεριέχουν τα τμήματα αυτά ; Πολύ λιγότερη από τους ηλεκτρολόγους έως καθόλου; Ή υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθεί κανείς και με πληροφορική όπως όταν αποφοιτά από ένα τμήμα ηλεκτρολόγων; Επίσης ποια η διαφορά στην πληροφορική που μαθαίνουν σε μία πολυτεχνική σχολή με αυτή που διδάσκεται σε σχολή πληροφορικής; Στην αγορά, σε μια θέση ενός προγραμματιστή πχ, προτιμούνται πάντα οι γνήσιοι πληροφορικάριοι; Και θεωρείται απαραίτητη την ενασχόληση με την πληροφορική, τον κώδικα και τα λοιπά ενός μηχανικού ; Η βασική μου απορία πάντως είναι εάν ένα τμήμα ναυπηγών ή μηχανολόγων προσφέρει διέξοδο στον χώρο της πληροφορικής όπως αντίστοιχα ένα τμήμα ηλεκτρολόγων.
Η τομή βρίσκεται στον τομέα της ηλεκτρονικής όπου τα τμήματα ηλεκτρολόγων μπαίνουν πιο βαθιά σε ο,τι έχει να κάνει με την φυσική του υλικού. Η ηλεκτρονική είναι κλάδος της φυσικής άλλωστε οπότε περιλαμβάνει πολλά πράγματα που δεν αφορούν μόνο τους υπολογιστές(εαν και μεταξύ μας όλα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκεί καταλήγουν εν μέρει).
Γενικά απο όλες τις πολυτεχνικές σχολές εφόσον ασχοληθείς σοβαρά κατά την διάρκεια των σπουδών σου μπορείς να ασχοληθείς με την πληροφορική. Απλώς θα σου πάρει λίγα χρόνια παραπάνω για να μάθεις κάποια πράγματα αλλά η σκέψη και οι βάσεις θα είναι εκεί.
Προφανώς τώρα οι ηλεκτρολόγοι είναι πιο κοντά στους πληροφορικάριους. Μπορείς να επιλέξεις δηλαδή :
Δύο προγραμματισμούς(Δομημένο και Αντικειμενοστραφή)
Δομές δεδομένων & αλγόριθμους
Αρχιτεκτονική υπολογιστών
Δίκτυα υπολογιστών
Βάσεις δεδομένων
Λειτουργικά συστήματα
Επεξεργασία σήματος
Επεξεργασία εικόνας & ήχου
Διακριτά Μαθηματικά
Θεωρία πληροφορίας
Τηλεπικοινωνίες
Στοχαστικά μαθηματικά
κτλπ.
Σαφώς λιγότερα απο ο,τι θα έκανες σε ένα τμήμα πληροφορικής που θα έμπαιναν πιο βαθιά σε μερικά απο αυτά(ανάλογα και την κατεύθυνση κιόλας), αλλά περισσότερα απο ο,τι θα έκανες στους μηχανολόγους ή τους ναυπηγούς. Σου δίνει δηλαδή ένα έξτρα boost ας πούμε το τμήμα ηλεκτρολόγων.
Γενικά στην αγορά εργασίας δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα που έχεις τελειώσει όσο το να ξέρεις αυτά που θέλουν.
Έχω κάνει πάρα πολλές συνεντεύξεις και ουδέποτε με ρώτησαν ούτε τι τελείωσα, αλλά ούτε και που, πέραν ελάχιστων περιπτώσεων και πιο πολύ για τυπικούς λόγους. Ούτως η άλλως μπαίνουν σε τεχνικές ερωτήσεις οπότε ο,τι είναι να καταλάβουν το καταλαβαίνουν απο εκεί. Οπότε είναι θέμα προτιμήσεων πιο πολύ αυτά. Εαν σε ενδιαφέρει πολύ η πληροφορική η βέλτιστη επιλογή κυρίως για τον ψυχισμό σου σε πρώτη φάση, είναι να πας σε ένα τμήμα πληροφορικής. Το να κάτσεις να κάνεις ηλεκτρικά κυκλώματα, ηλεκτρομαγνητισμούς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο ενώ εσένα μπορεί να σε ενδιαφέρουν ας πούμε οι αλγόριθμοι, εε δεν θα είναι και ο,τι καλύτερο.
akis_95
Νεοφερμένο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 56 μηνύματα.

Δεν εχουν καμια σχεση με πληροφορικη οι δυο αυτες σχολες.Οτι σου χρειαζεται απο προγραμματισμο σε αυτες τις σχολες σου φτανει το chatgpt.Εσυ θα φτιαχνεις τα μηχανικα προσωμοιωματα και μετα απλα θα φτιαχνεις τον επιλυτη σε matlab ή python.Η ουσια αυτων των σχολων δεν ειναι η πληροφορικη αλλα η βαθια κατανοηση φυσικης και μηχανικης
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...