nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.542 μηνύματα.

To μεταπτυχιακό δεν "αλλάζει" τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα όμως εφόσον μιλάμε για ιδιωτικό τομέα (βιομηχανία) εξαρτάται από τον εργοδότη και αν έχει τα προσόντα της θέσης. Ως πτυχιούχος μαθηματικός-μηχανικός με κατεύθυνση την μαθηματική μοντελοποίηση και υπολογιστική μηχανική (computational engineering) μπορεί να εργαστεί σε θέσεις που ζητάνε τέτοιο προσωπικό σε μια βιομηχανία. Είναι κάπως δύσκολο φυσικά να ανταγωνιστεί εναν Χημικό ή Μηχανολόγο Μηχανικό λόγω πιο εξειδικευμένου υποβάθρου σε θέματα μηχανολογικής τεχνολογίας και μηχανικής διεργασιών.
@Samael τι λες και εσύ;
@Samael τι λες και εσύ;
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.424 μηνύματα.

Συμφωνώ απόλυτα. Ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο ευέλικτος σε αυτά τα θέματα. Εν τέλει η εμπειρία θα παίξει πιο πολύ ρόλο. Η ποικιλομορφία που υπάρχει λόγω διαφορετικού υποβάθρου μπορεί να είναι πολύ θετική καθώς πλέον τα προβλήματα που συναντώνται σε πραγματικές συνθήκες είναι εξίσου πολύπλοκα οπότε η σύνθεση των ομάδων πρέπει να το ενσωματώνει αυτό κάπως.To μεταπτυχιακό δεν "αλλάζει" τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα όμως εφόσον μιλάμε για ιδιωτικό τομέα (βιομηχανία) εξαρτάται από τον εργοδότη και αν έχει τα προσόντα της θέσης. Ως πτυχιούχος μαθηματικός-μηχανικός με κατεύθυνση την μαθηματική μοντελοποίηση και υπολογιστική μηχανική (computational engineering) μπορεί να εργαστεί σε θέσεις που ζητάνε τέτοιο προσωπικό σε μια βιομηχανία. Είναι κάπως δύσκολο φυσικά να ανταγωνιστεί εναν Χημικό ή Μηχανολόγο Μηχανικό λόγω πιο εξειδικευμένου υποβάθρου σε θέματα μηχανολογικής τεχνολογίας και μηχανικής διεργασιών.
@Samael τι λες και εσύ;
Εγώ θα μιλήσω νέτα-σκέτα. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά άσχημα, ιδίως στην χώρα μας.
Σε αρκετές περιπτώσεις έξω, επίσης δεν είναι ρόδινα. Τρως πολύ ξύλο, απόρριψη και ο ανταγωνισμός είναι απλά τεράστιος.
Υπάρχει κόσμος βέβαια που θα σου πει ξέρω'γω πως α κοίτα ο κώδικας έχει δουλειά. Οκει ναι ισχύει, αλλά αντικειμενικά τώρα, πλην εκείνων που όντως έτυχε να γουστάρουν, αυτό δεν είναι σοβαρό. Δεν μπορεί μια επιστήμη με δεκάδες υποειδικότητες να βασίζεται μόνο σε ένα πράγμα και απο αυτό να λέμε πως έχει καλή αποκατάσταση. Γενικά είναι κακό όταν η επιστήμη αρχίζει να κινείται με αποκλειστικό γνώμονα τι μεγιστοποιεί το κέρδος αυτή την στιγμή.
Και αυτό το χάλι θα συνεχίσει να υφίσταται όσο στην χώρα μας πληρώνονται με 1500€ τρολ ομάδων αληθείας και οι υπόλοιποι αμοίβονται με χρόνια σπουδών με κανά χιλιάρικο στην καλύτερη(πολύ αισιόδοξο σενάριο).