Γενική συζήτηση για τις σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία

AthinaMetaxa

Νεοφερμένος

Η AthinaMetaxa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Ξέρετε κανέναν που πήγε Οξφόρδη ή Cambridge?
Εγώ θα προσπαθήσω με GCE A Levels
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GordonGekko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο GordonGekko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Το ίδιο υπόβαθρο έχουν, την ίδια επιστήμη έχουν μάθει, εξαρτάται μετά κατα πόσο μονάχοι τους το ψαχνουν και το συνεχιζουν!!
Πολύ καλά το ξέρω το networking, και εμένα μ εχει ερθει ανάλογο mail από την P&G, αλλά μάντεψε... δεν φοιτώ ούτε στο Cambridge ουτε στην Οξφορδη! Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω εδώ και καμια 10αρια μηνύματα δεν ειναι οτι το Cambridge ειναι τραγικα υπερεκτιμημένο αλλά οτι α.) Είναι πολύ δύσκολο να μπεις σε συγκριση με άλλα Βρετανικά Πανεπιστήμια, ειδικότερα αν δεν εχεις πορτοφόλι, οπότε εαν κάποιος ενδιαφέρεται για Βρετανία και δεν προερχεται από ένα στανταρ background μπορει να κανει αιτηση σε πιο "ταπεινά" Βρετανικά πανεπιστήμια, και β.) Όλος αυτος ο χαμός με τα rankings δεν προέρχεται από το πόσο καλό μαθημα γίνεται προπτυχιακά, αλλά από το πόσο καλή δουλεια παράγεται ερευνητικά!! Ειδκότερα οταν μιλάμε για πρώτο πτυχίο καλό είναι να μη σνομπάρουμε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και να μην υπερεκτιμούμε τα ξενα. γιατί μας ακούνε και μερικοί άνθρωποι και θα βαλουν τα γέλια........

...και αυτοί οι ταπεινοί, μπορει να διέπρεψαν έξω, αλλά από ΕΚΠΑ ξεκίνησαν.

θα μιλησω για οικονομικες σχολες μηπως και μπορεσω να το εξηγησω καλυτερα.
και σε εμας στην ασοεε οι καθηγητες μας από την ελλαδα εχουν προπτυχιακο.
αλλα απλα επειδη δεν ειχαν την ευκαιρια/δυνατοτητα να κανουν κατι αλλο.
και εγω το ιδιο. κανω προπτυχιακο στην ελλαδα γιατι δεν ειχα καλυτερες εναλλακτικες.
δεν τα υποτιμω τα ελληνικα πανεπιστημια αλλα αν μπορουσα να παω απο προπτυχιακο εξω θα το εκανα.
δε μετανιωσα που δεν το εκανα γιατι δεν μπορουσα να το κανω.
που σπουδαζεις στην αγγλια αν επιτρεπεται και τι?
θα κανω μεταπτυχιακο στην αγγλικα και σκεφτομαι πανεπιστημια οπως leeds, essex, lancaster, southampton ..
δεν πληρω τις προυποθεσεις για τα top του λονδινου. αν ειχα τη δυνατοτητα εκει θα πηγαινα. γιατι ξερω
πως εκει θα μου ανοιξουν περισσοτεροι δρομοι.
ολα αυτα με δεδομενο πως η ακαδημαικη μου αποδοση θα ειναι η ιδια ειτε παω στο ειτε στο αλλο.
με δεδομενη λοιπον την αποδοση μου θα μου προσεφερε περισσοτερα νομιζω το lse απο το leeds.
δεν ειναι οτι απο το leeds δεν θα μπορω να κανω τιποτα, απλα το lse θα τα απλουστευε..
στην τελικη ολα απο σενα , απο τον εαυτο σου εξαρτωνται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

u84545sdsadas

Νεοφερμένος

Ο u84545sdsadas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Κανά London Met λογικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

relia23

Νεοφερμένος

Η relia23 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Γεια σας, τελειωσα νομικη αθηνας και εχω κανει τα χαρτια μου για μεταπτυχιακο στην Αγγλια. Με εχει δεχτει ηδη το Queen Mary στο Λονδινο που θεωρειται τοπ για νομικες σπουδες και ενα επαρχιακο, καλο αλλα δε φτανει το Queen σε καμια περιπτωση. Ειμαι σε διλημμα...το θεμα μου ειναι οικονομικο...Οι γονεις μου μού λενε να παω Λονδινο αλλα βλεπω οτι πιεζονται παρα πολυ και το λενε με βαρια καρδια γιατι θα χρησιμοποιησουν ο,τι εχουν στην ακρη για Λονδινο, ειναι τριπλασια τιμη απο την τιμη της επαρχιας και το φερουν βαρεως γενικα...Επισης, ξερω οτι αν παω Λονδινο θα εχω παραπανω αγχος λογω του χαοτικου της πολης , των εξοδων- θα πρεπει να μετραω καθε ευρω που ξοδευω μη βγω εκτος μηνιαιου μπατζετ...Απο την αλλη, στην επαρχιακη πολη που με δεχτηκαν ξερω οτι εχει ωραια φοιτητικη ζωη, χαλαρους ρυθμους , καλη ποιοτητα ζωης, φτηνες τιμες και ειναι κ δυο ωρες απο λονδινο οποτε οποτε θελω κατι πεταγομαι, πχ για να δω την πολη...Επισης, επειδη ειναι σχεδον το 1/3 της τιμης σχετικα με Λονδινο δε θα εχω περιορισμο τοσο μεγαλο στα εξοδα...το μονο που με κανει να επιλεγω λονδινο ειλικρινα ειναι το ονομα...αλλα δεν ξερω αν αυτο τελικα ειναι κ τοσο σωστο κριτηριο...αξιζει να ζοριστω τοσο πολυ οικονομικα και μετα να μη μεινει κ τιποτα στην ακρη για ενα κορυφαιο πανεπιστημιο ή να παω σε κατωτερο και να περασω καλυτερα συν να μην εχω το τρελο αγχος του λονδινου? εσεις τι θα κανατε στη θεση μου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Το ενδεχόμενο υποτροφίας δεν παίζει ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,248 μηνύματα.
Αν είναι ακριβώς όπως τα λες, δηλαδή να είναι τόσο οριακή η δυνατότητα να πας στο Λονδίνο, όπου θα είσαι μονίμως αγχωμένη και θα μετράς κάθε ευρώ που θα ξοδεύεις, ελπίζοντας ότι δε θα τελειώσουν ξαφνικά τα χρήματα και δεν ξέρεις τι να κάνεις, εάν σε αγχώνει δικαιολογημένα μόνο η σκέψη της ζωής στο Λονδίνο με το κόστος της, δε θα στο πρότεινα, για να είμαι ειλικρινής... Εάν δεις πως, εν τέλει, υπάρχει η δυνατότητα να πας στο Λονδίνο, δύσκολα μεν αλλά χωρίς τεράστια οικονομική και ψυχολογική πίεση και άγχος, ίσως να είναι καλή επιλογή. Διαφορετικά, αν το επαρχιακό πανεπιστήμιο είναι πράγματι καλό και είναι η μόνη επιλογή όπου δε θα ζεις με μόνιμο άγχος, ενώ σου αρέσει και εκείνο το μέρος και δεν αισθάνεσαι ότι θα χάσεις που δε θα μένεις (φυσικά θα πας να το δεις) στο Λονδίνο, κατά την προσωπική μου άποψη οπωσδήποτε αποτελεί καλύτερη επιλογή. Το όνομα του πανεπιστημίου πιστεύω πως έχει κάποια βαρύτητα, αλλά δε θα καθορίσει και ολόκληρη τη μετέπειτα πορεία σου. Άσε που η Νομική ΕΚΠΑ έχει ήδη καλό όνομα και στο εξωτερικό, αφού σε σχετικούς παγκόσμιους διαγωνισμούς διαπρέπουν οι φοιτητές της. Για μένα, αν η πίεση είναι ασφυκτική για να πραγματώσεις τις σπουδές στο Queen Mary και τη διαμονή στο Λονδίνο, και θα είσαι πολύ πιο ήρεμη και ευδιάθετη στο επαρχιακό, να κάνεις το δεύτερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mάιρα

Διάσημο μέλος

Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,354 μηνύματα.
Τα περισσοτέρα θετικά είναι για την επαρχία, οπότε φαντάζομαι θα επιλέξεις και επαρχία. Αν είναι να είσαι κάθε λεπτό με ένα χαρτί στο χέρι και να κάνεις υπολογισμούς για το αν θα βγάλεις το μήνα καλύτερα επαρχία. Και εκεί μια χαρά θα κάνεις το μεταπτυχιακό σου και μάλιστα χωρίς να σκας από το άγχος σε υπερβολικό βαθμό. Ζύγισε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε περίπτωσης και διάλεξε την σωστότερη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η γνώμη μου είναι πως τα έκανες λίγο ανάποδα τα πράγματα. Θέλω να πω ότι υπάρχει μια στάνταρ διαδικασία πριν αποφασίσει κάποιος να φύγει στο εξωτερικό. Πρώτα απ΄όλα κάνεις έρευνα σε βάθος των πανεπιστημίων της χώρας που σε ενδιαφέρει. Μπαίνεις στο ίντερνετ και ψάχνεις, ψάχνεις και συνεχίζεις να ψάχνεις. Μετά απευθύνεσαι στους καθηγητές σου, στο γραφείο διασύνδεσης της σχολής σου, σε συμφοιτητές και φίλους που ξέρεις ότι σπουδάζουν στη χώρα που θέλεις να πας ακόμα και σε φόρουμ όπως αυτό. Αφού μαζέψεις όσες πληροφορίες μπορείς και έχεις μια όσο πιο σαφή εικόνα γίνεται, κάθεσαι και τα καταγράφεις με σειρά προτεραιότητας. Τώρα λοιπόν ηρθε η ώρα να καθήσεις γύρω από ένα τραπέζι με τους γονείς σου και να συζητήσετε για το οικονομικό μέρος. Τόσο για τα δίδακτρα, τόσο για τη στέγη, τόσο για τη διαβίωση, τόσο για τις μετακινήσεις κτλ. Μέχρι πόσα μπορούμε να διαθέσουμε? Τόσα! Πας λοιπόν στην κατάσταση που έχεις κάνει και βλέπεις ποια είναι τα πανεπιστήμια που έχεις ψηλότερα στην κατάταξή σου και μπορείς να τα φτάσεις οικονομικά και εκεί κάνεις αιτήσεις. Δεν κάνουμε ποτέ αίτηση εκεί που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε γιατί μετά απογοητευόμαστε χωρίς λόγο, όπως τώρα εσύ. Κάνεις παράλληλα και αιτήσεις για υποτροφίες γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Τέλος πάντων τώρα ό,τι έγινε, έγινε. Μην στενοχωριέσαι! ΄Εχω να σου πω τα εξής: Υπάρχουν πανεπιστήμια που τα ξέρουν και οι πέτρες (απλησιάστα οικονομικά), υπάρχουν πανεπιστήμια που δεν είναι τόσο γνωστά όπως τα προηγούμενα, είναι όμως εξαιρετικά και καταξιωμένα στον τομέα που θέλουμε να ειδικευτούμε, υπάρχουν πανεπιστήμια μέτρια και τέλος υπάρχουν πανεπιστήμια που υπάρχουν μόνο και μόνο για να λένε κάποιοι ότι έχουν κάνει σπουδές στο εξωτερικό. Αν το πανεπιστήμιο που σε έχει δεχτεί ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, τότε να πας τρέχοντας. Αν ανήκει στις δύο τελευταίες κατηγορίες τότε να μην χαλάσεις άδικα τα χρήματά σου. Μπορείς να κάνεις και εδώ μεταπτυχιακό ή να το σκεφτείς καλύτερα και να ξανακάνεις αίτηση του χρόνου. Αν είναι να μπούμε σε αυτήν την δύσκολη (ψυχικά και οικονομικά) διαδικασία τότε ας είναι για κάτι που πραγματικά αξίζει τον κόπο. Το πρώτο έτσι όπως περιγράφεις τα πράγματα δεν στο συνιστώ γιατί θα υποφέρεις τόσο εσύ όσο και οι γονείς σου και όταν με το καλό γυρίσεις δεν θα υπάρχει καθόλου οικονομικό απόθεμα να σε στηρίξει στο επόμενο βήμα σου που ίσως το χρειαστείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

din@!!

Δραστήριο μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
Καταρχάς συγχαρητήρια για το γεγονός οτι σε δέχθηκαν δυο Πανεπιστήμια για μεταπτυχιακό και σου εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια!!

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς παίζει με την "ποιότητα" του κάθε Πανεπιστημίου όσο αναφορά τα τμήματα της Νομικής καθώς σπουδάζω κάτι εντελώς διαφορετικό. Υποθέτω όμως οτι και το πανεπιστήμιο που σε δέχθηκε στην επαρχία θα είναι αρκετά καλό για να έστειλες αίτηση.

Δε θα σου πω ποιο από τα δύο να επιλέξεις, θα σου πω όμως πως το Λονδίνο είναι μια τεράστια, χαοτική πόλη, και δυστυχώς πανάκριβη. Δεν είναι μόνο τα υψηλά ενοίκια, τα δίδακτρα, το φαγητό, αλλά και πράγματα όπως τα μεταφορικά, η νυχτερινή ζωή, οι λογαριασμοί του σπιτιού, τα βιβλία κλπ.
Από τη στιγμή που οι γονείς σου -εστω και με βαριά καρδιά οπως λες- σου προτείνουν να πας το Λονδίνο, προφανώς θεωρούν οτι θα πιεστούν αλλά θα τα καταφέρουν. Μια λύση είναι ή να αναζητήσεις κάποια υποτροφία ή καποια δουλειά part-time (εαν θεωρεις πώς μπορείς να ανταπεξέλθεις). Τα πανεπιστήμια συνήθως έχουν γραφείο το οποίο ασχολείται με ακριβώς αυτό, την ανεύρεση μερικής απασχόλησης σε φοιτητές.
Ο κατώτατος μισθός στη Βρετανία είναι περίπου στις 6 λίρες την ώρα. Αν μπορείς να δουλεύεις δυο οχτάωρα (πχ τα Σαββατοκύριακα, ή σπαστά μεσα στη βδομάδα), αμέσως αμέσως έχεις 384 λίρες εξτρα το μήνα. Ένα τέτοιο ποσό προφανώς δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να σου καλύψει τα νοίκια, αλλά σίγουρα θα μπορεί να σου καλύψει ένα μέρος από τα μηνιαία σου έξοδα και να δωσει μια ανάσα στους γονείς σου.
Εαν θεωρείς οτι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε ένα τέτοιο συνδιασμό και δεν παίζει κάποια υποτροφία, μπορείς να κοιτάξεις εαν χορηγούνται φοιτητικά δάνεια σε μεταπτυχιακούς. Για άτομα που κάνουν προπτυχιακά ξέρω οτι δίνονται με ευνοικούς όρους. Αν και εγώ προσωπικά δε θα ήθελα να μπλέξω με τράπεζες, μπορεί όντως να αξίζει και να μη βλάπτει να ψάξεις. Μπορείς για αυτό το θέμα να απευθυνθείς είτε στο British Council είτε στο thestudentroom.co.uk.

Εάν καμία από αυτές τις εναλλακτικές δε σε πείθει μπορείς πάντα να επιλέξεις το επαρχιακό Πανεπιστήμιο. Προφανώς το οτι είναι στην επαρχία δε σημαίνει αυτόματα πως έχει χαμηλή ποιότητα σπουδών. Αν πάλι θεωρείς οτι είναι μεγάλο μειονέκτημα που πηγες σε αυτό και όχι στο Queen Mary μπορείς κατά τη διάρκεια των σπουδών σου να ασχοληθείς όσο περισσότερο μπορείς με δραστηριότητες που δείχνουν οτι σε ενδιαφέρει το course σου και θα ενισχύσουν το CV σου (συνέδρια, αρθρογραφία, διαγωνισμοί κλπ). Συνήθως ένας εργοδότης θα προτιμήσει έναν δραστήριο άνθρωπο που φαίνεται να ενδιαφέρεται για το αντικείμενό του, παρά για έναν που έχει απλά ένα πτυχίο από ένα καλό Πανεπιστήμιο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,643 μηνύματα.
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ελληνικών-ξένων δεδομένου της χρηματοδότησης και τις γενικότερης κατάστασης.

Η διαφορά είναι ότι σε ένα καλό πανεπιστήμιο θα κάνεις το Χ κεφάλαιο 3 ώρες θεωρία, μετά θα κάνεις 2 ώρες ασκήσεις και τέλος θα κάνεις και κάποιο εργαστήριο για να δεις την θεωρία στην πράξη σε τάξεις 15-20 ατόμων,
εδώ θα κάνεις 2 ώρες θεωρία σε τάξη 200 ατόμων (και συχνά παραπάνω αν βάλεις και αυτούς που χρωστάνε),γίνεται χαμός, δεν μαθένεις σχεδόν τίποτα και πρέπει μετά να ψάχνεις μόνος σου.

Αν από τα 100 παιδιά, εδώ περνούν το μάθημα τα 10, εκεί ακριβώς τα ίδια παιδιά, θα περάσουν το μάθημα οι 90.
Και αυτοί οι 10 που θα περάσουν εδώ το μάθημα, εκεί θα πέρναν άριστα.
Για αυτό είπα αρίστος φοιτητής εδώ θα ήταν διπλά άριστος στο εξωτερικό.

Το ότι διδασκόμαστε τα ίδια πράγματα δεν σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια είναι το ίδιο καλά, οποισδήποτε μπορεί αν θέλει στο Google να βρει ότι θέλει και να το μάθει σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το βαθμό που διδάσκεται σε πανεπιστήμια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Google είναι καλύτερο από πανεπιστήμιο.

Επίσης δεν σημαίνει ότι όλοι οι απόφοιτοι ξένου πανεπιστημίου είναι καλύτεροι από τον απόφοιτο ελληνικού, απλά έχουν περισσότερες ευκαιρίες. Στο χειρότερο πανεπιστήμιο εξωτερικού το επίπεδο θα είναι πολύ χαμηλό, λόγο ότι οι φοιτητές που εισάγονται δεν είναι τόσο διαβαστεροί, για τον ίδιο λόγο τα πανεπιστήμια που εισάγονται οι καλύτεροι φοιτητές (Cambridge πχ) το επίπεδο είναι πόλυ υψηλό και έχουν την δυνατότητα να μάθουν πιο πολλά. Ευτυχώς ή δυστυχώς στην Ελλάδα το επίπεδο σε όλα τα πανεπιστήμια είναι πάνω κάτω το ίδιο όποτε οι διαβαστεροί τελειώνουν γρήγορα και οι όχι και τόσο διαβαστεροί θέλουν 1-2 χρόνια παραπάνω για να πάρουν πτυχίο.

Τέλος δεν μου αρέσει που ο Dias, DarthFederer, din@!! γράφουν μυνήματα άσχετα για κάτι που δεν τους αφορά με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν το θέμα.

Άφησέ με να έχω καλύτερη άποψη για το αν παρέχουν ή όχι εφάμιλλη επάρκεια τα Ελληνικά με τα ξένα Πανεπιστημιακά Τμήματα τουλάχιστον στην επιστήμη μου. Γνωρίζω πολύ καλά τι επίπεδο και έκταση ύλης διδάσκουν εδώ στην Ελλάδα και τι "περικοπές" έχουν γίνει σε "φημισμένα" Τμήματα του εξωτερικού προς χάριν των ECTS και του 3-ετές Bachelor (BSc) υπό τις επιταγές της διεθνούς αγοράς και της Μπολόνια. Οι περισσότερες θετικές επιστήμες στο εξωτερικό έχουν αρκετά business-oriented πρόγραμμα σπουδών με αφαίρεση θεωρητικών μαθημάτων που είτε δεν έχουν σχέση με την αγορά είτε δυσκολεύουν πολύ το πρόγραμμα και μειώνουν την πελατεία τους. Η λογική τους είναι σύντομες σπουδές σε ένα αντικείμενο και επάρκεια στην αγορά εργασίας. Βέβαια κάποια Cambridge αντιστέκονται στην εμπορευματοποίηση αλλά δεν σημαίνει ότι εκεί κάνουν την τοπ επιστήμη του πλανήτη. Η βιβλιογραφία υπάρχει και ο ενδιαφερόμενος ψάχνει...αν γνωρίζει αγγλικά και έχει όρεξη. Αντίθετα, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με όλες τις στρεβλώσεις που έχουν, επιμένουν στην θεωρητική θεμελίωση: 3 χρόνια θεωρητικό υπόβαθρο και 1 χρόνο κατεύθυνση ή γενικά κάποια ειδίκευση που σε ένα 4ετές πτυχίο αντιστοιχεί σε 1 χρόνο προχωρημένη εκπαίδευση. Στο εξωτερικό συνήθως αφήνεται σε κάποιο επιπλέον 1ετές μεταπτυχιακό δίπλωμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

din@!!

Δραστήριο μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
θα μιλησω για οικονομικες σχολες μηπως και μπορεσω να το εξηγησω καλυτερα.
και σε εμας στην ασοεε οι καθηγητες μας από την ελλαδα εχουν προπτυχιακο.
αλλα απλα επειδη δεν ειχαν την ευκαιρια/δυνατοτητα να κανουν κατι αλλο.
και εγω το ιδιο. κανω προπτυχιακο στην ελλαδα γιατι δεν ειχα καλυτερες εναλλακτικες.
δεν τα υποτιμω τα ελληνικα πανεπιστημια αλλα αν μπορουσα να παω απο προπτυχιακο εξω θα το εκανα.
δε μετανιωσα που δεν το εκανα γιατι δεν μπορουσα να το κανω.
που σπουδαζεις στην αγγλια αν επιτρεπεται και τι?
θα κανω μεταπτυχιακο στην αγγλικα και σκεφτομαι πανεπιστημια οπως leeds, essex, lancaster, southampton ..
δεν πληρω τις προυποθεσεις για τα top του λονδινου. αν ειχα τη δυνατοτητα εκει θα πηγαινα. γιατι ξερω
πως εκει θα μου ανοιξουν περισσοτεροι δρομοι.
ολα αυτα με δεδομενο πως η ακαδημαικη μου αποδοση θα ειναι η ιδια ειτε παω στο ειτε στο αλλο.
με δεδομενη λοιπον την αποδοση μου θα μου προσεφερε περισσοτερα νομιζω το lse απο το leeds.
δεν ειναι οτι απο το leeds δεν θα μπορω να κανω τιποτα, απλα το lse θα τα απλουστευε..
στην τελικη ολα απο σενα , απο τον εαυτο σου εξαρτωνται.

Κανά London Met λογικά.

Δεν είχα προσέξει την ερώτηση σου GordonGekko, και το πρόσεξα μετά το σχόλιο του u84545sdsadas, ο οποίος μάλλον το πήγαινε προς την ειρωνεία... :whistle:
Στο University of Glasgow βρίσκομαι, Βιολογία. εάν έχεις απορίες ή θέλεις πληροφορίες μπορείς να μου στείλεις PM, αν και για τα οικονομικά δεν ξέρω πολλά καθώς άλλο είναι το πεδίο μου.

u84545sdsadas, προς απάντηση στην ειρωνεία σου και μιας και σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα rankings, 11ο στο UK είναι στο πεδίο μου, και 47ο στον κόσμο... ελπίζω να σε κάλυψα...
(Και για να προλάβω μελλοντικά σχόλια ατόμων που ίσως δεν έχουν διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα μου, να επαναλάβω πως θεωρώ οτι ένας απόφοιτος οποιουδήποτε αντίστοιχου τμήματος στην Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εμένα και το επίπεδο στις προπτυχιακές σπουδές που μου έδωσε το συγκεκριμένο ίδρυμα. Στα rankings παίζουν πολλά κριτήρια από τα οποία μπορεί να "πάσχουν" μερικα Ελληνικά Πανεπιστήμια, πάντως η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται δεν είναι ένα από αυτά).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

u84545sdsadas

Νεοφερμένος

Ο u84545sdsadas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Δεν είχα προσέξει την ερώτηση σου GordonGekko, και το πρόσεξα μετά το σχόλιο του u84545sdsadas, ο οποίος μάλλον το πήγαινε προς την ειρωνεία... :whistle:
Στο University of Glasgow βρίσκομαι, Βιολογία. εάν έχεις απορίες ή θέλεις πληροφορίες μπορείς να μου στείλεις PM, αν και για τα οικονομικά δεν ξέρω πολλά καθώς άλλο είναι το πεδίο μου.

u84545sdsadas, προς απάντηση στην ειρωνεία σου και μιας και σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα rankings, 11ο στο UK είναι στο πεδίο μου, και 47ο στον κόσμο... ελπίζω να σε κάλυψα...
(Και για να προλάβω μελλοντικά σχόλια ατόμων που ίσως δεν έχουν διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα μου, να επαναλάβω πως θεωρώ οτι ένας απόφοιτος οποιουδήποτε αντίστοιχου τμήματος στην Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εμένα και το επίπεδο στις προπτυχιακές σπουδές που μου έδωσε το συγκεκριμένο ίδρυμα. Στα rankings παίζουν πολλά κριτήρια από τα οποία μπορεί να "πάσχουν" μερικα Ελληνικά Πανεπιστήμια, πάντως η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται δεν είναι ένα από αυτά).

0 ειρωνεία
Glasgow,London Metropolitan,Cambridge ίδια είναι, δεν υπάρχει διαφορά.
Μια μαντεψιά έκανα, δεν ξέρω γιατί προσβλήθηκες που είπα ότι πας στο London Met.

Ξέρω άτομα που τελείωσαν Cambridge με C και δεν βρήσκουν δουλειά πουθενά γιατί δεν κάνανε αρθογραφία, και κάποιους αλλούς που τελείωσαν London Metropolitan με A και τους κυνηγάνε Google και Goldman Sachs με μισθούς 200.000Ευρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

din@!!

Δραστήριο μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
Για να σου πω την αλήθεια, δεν είχα ιδέα για το London Met,πρωτη φορα το ακουσα ως ίδρυμα. Επειδή μου έκανε εντύπωση η "μαντεψια" σου, έψαξα και βρήκα και τα rankings καθώς ήμουν σίγουρη πως θα επέλεγες ένα ίδρυμα σε χαμηλή θέση, θεωρώντας ίσως οτι αυτά που λέω τα λέω από κόμπλεξ γιατι δεν σπουδάζω Oxbridge.
Επειδή όμως όταν θέλω να απαντήσω σε κάποιον ψάχνω λίγο παραπάνω (πολύ λίγο, ενα αρθρο στη Wiki αρκεί), να σε ενημερώσω οτι συγκρίνεις το London Met, με τα άλλα δύο πανεπιστήμια αλλά δεν ξέρεις πως την ουσία το London Met είναι ένα ίδρυμα 13 ετών, ενώ τα Cambridge και Glasgow καμια 400αρια-500αρια. Τι έργο μπορεί να έχει να επιδείξει ένα ίδρυμα 13 ετών; Ας κανουμε τη σύγκριση αλλά με μεγέθη συγκρίσιμα!
Το London Met προήλθε το 2002 από τη συνεργασία δυο Polytechinc school που κρατάνε από τον 19ο αιώνα, και εάν συμπεριλάβεις και αυτά θα βρεις στους notable alumni από βουλευτές μέχρι και chairman σε εταιριες οπως η Palmolive-Colgate και Topshop. Είναι όμως λογικό οτι το έργο που παράγει το Πανεπιστήμιο τώρα (έρευνα!! Μιλαμε πάντα για έρευνα, αυτό είναι το σημαντικό στα rankings) δεν μπορει να συγκριθεί με παλιότερα και γνωστά ιδρύματα! Επίσης πρωτοεμφανίστηκε σε "ανεπίσημα¨rankings εφημερίδων το 2012, καθώς μεχρι τότε αρνούνταν την αξιολόγηση από ιδιώτες.
Κατάλαβε τέλος οτι τα rankings δεν αφορούν τόσο πολύ το επίπεδο των γνώσεων που παρέχονται σε ΠΡΟπτυχιακό επίπεδο αλλά της δουλειάς που γίνεται αργότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikos#98

Νεοφερμένος

Ο nikos#98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπερα. Λεγομαι Νικος και εδω και ενα μηνα περιπου, εχω μπει στην προετοιμασια για την τριτη λυκειου! Ωστοσο παντα με ενδιεφερε το ενδεχομενο να σπουδασω στην Αγγλια και συγκεκριμενα στο Λονδινο( εννοω προπτυχιακο)! Τον τελευταιο καιρο μαλιστα το εχω σαν πρωτη επιλογη. Θα ηθελα λοιπον να μου απαντησετε σε μερικες αποριες που εχω. Αρχικα θα ηθελα να μου πειτε τι συμφερει πιο πολυ( οικονομικα παντα)! Να σπουδασω στο Λονδινο η και γενικοτερα στην Αγγλια η να σπουδασω στην Αθηνα; Φυσικα εχοντας ως δεδομενο το φοιτητικο δανειο που θα παρω στο εξωτερικο! Θελω δηλαδη να δω τα ετησια εξοδα οσον αφορα το φαγητο και τις μεταφορες και για τις δυο χωρες! Ευχαριστω :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Το Λονδίνο είναι πιο ακριβή πόλη από την Αθήνα.
Ειδικά οι συγκοινωνίες "τσιμπάνε".
Σαφώς υπάρχουν άλλες περιοχές/πόλεις της Αγγλίας που είναι φθηνότερες από το Λονδίνο.
Ενδεχομένως κι από την Αθήνα.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Αρχικα θα ηθελα να μου πειτε τι συμφερει πιο πολυ( οικονομικα παντα)! Να σπουδασω στο Λονδινο η και γενικοτερα στην Αγγλια η να σπουδασω στην Αθηνα;
Να σπουδάσεις στην Αθήνα. Θέλει κι ερώτημα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Xaris SSSS

Διάσημο μέλος

Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,139 μηνύματα.
Ο βαθμός Α που ζητάνε πολλά πανεπιστήμια είναι πάνω απο 18 ή πάνω απο 19 ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ο βαθμός Α που ζητάνε πολλά πανεπιστήμια είναι πάνω απο 18 ή πάνω απο 19 ?

Με βάση τα παραπάνω, κάνοντας την αναγωγή το 18=90 και το 19=95. Οπότε και τα δύο Α είναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Xaris SSSS

Διάσημο μέλος

Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,139 μηνύματα.
με βάση τα παραπάνω και το 70 Α είναι :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Top