Πανεπιστήμια vs TEI

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
O γεωπόνος του πανεπιστημίου έχει τα πλήρη ΕΔ όλων των τομέων , ενώ οι τεχνολόγοι γεωπονίας έχουν δικαιώματα μόνο στον τομέα τους , αλλά όχι όλα . Επίσης δεν γίνονται μελετητές δημοσίων έργων και σύμβουλοι , που γίνονται οι γεωπόνοι .

εκεί ήθελα να καταλήξω και εγώ ότι πχ αν σπουδάζεις στη σχολή ζωικής παραγωγής έχεις τα δικαιώματα μόνο της ζωικής παραγωγής αντίστοιχα στη φυτική παραγωγή και πάει λέγοντας....Αντίθετα στη γεωπονία έχεις όλα τα δικαιώματα τώρα αν πρέπει η όχι είναι άλλο θέμα

γιατι προτιμησε τ γεωπονικο απο τ τει τεχνολογιας τροφιμων ? ( τα μαθηματα ειναι αναλογα κ ο τομεας γειτονικος )

δεν νομίζω αυτή η σύγκριση να είναι πολύ εφικτή.
Το τει τεχνολογίας τροφίμων δεν ανήκει στην ΣΤΕΓ (σχολή τεχνολογίας γεωπονίας ) αλλά στην ΣΤΕΤ-Δ (Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής)

αν θέλεις να το συγκρίνει με κάποιο πανεπιστήμιο τότε το λογικό είναι με το ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΛΗΜΝΟΣ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

paterasyp

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο paterasyp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Oχι . Υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων του ΓΠΑ .
Της Λήμνου βγάζει διατροφολόγους και όχι τεχνολόγους τροφίμων . Καμμία σχέση .
Τώρα γιατί η ΣΤΕΤΡΟΔ δεν είναι στην ΣΤΕΓ , μάλλον γιατί στο τει αθήνας δεν έχει ΣΤΕΓ .

Γιά το αν πρέπει το ΓΠΑ να τα έχει όλα τα δικαιώματα , είναι το θέμα που έχω αναπτύξει εδώ και 2 μέρες και περιμένω τον Δημήτρη γιά να μου απαντήσει , σε συνάρτηση με αυτά που προβλέπει η Μπολώνια .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Oχι . Υπάρχει το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων του ΓΠΑ .
Της Λήμνου βγάζει διατροφολόγους και όχι τεχνολόγους τροφίμων . Καμμία σχέση .
Τώρα γιατί η ΣΤΕΤΡΟΔ δεν είναι στην ΣΤΕΓ , μάλλον γιατί στο τει αθήνας δεν έχει ΣΤΕΓ .

Γιά το αν πρέπει το ΓΠΑ να τα έχει όλα τα δικαιώματα , είναι το θέμα που έχω αναπτύξει εδώ και 2 μέρες και περιμένω τον Δημήτρη γιά να μου απαντήσει , σε συνάρτηση με αυτά που προβλέπει η Μπολώνια .

Μίλησα για το ΑΤΕΙΘ και εκεί διαχωρίζεται η ΣΤΕΓ με την ΣΤΕΤ-Δ
Από το τμήμα της Λήμνου δεν βγαίνουν διατροφολόγοι, καμία σχέση

ΑΤΕΙΘ:
Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. φύλλου 36/7-2-92 Τεύχος Πρώτο, Άρθρο 1) τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων είναι:

1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της Τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Επιστήμης τροφίμων και τη διαδικασία της συντήρησης, επεξεργασίας και ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, της αξιοποίησης των υποπροϊόντων και συμμετέχουν στο βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων των βιομηχανιών τροφίμων.

2. Οι παραπάνω πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα να εργαστούν ως στελέχη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως αυτός προσδιορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά ή ως αυτοαπασχολούμενοι ως εξής:

α) Στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες με την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων καθώς και στις υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των Τροφίμων.
β) Εμπορία και διακίνηση εξοπλισμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίμων και πρόσθετων υλών.
γ) Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίμων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που χορηγούν τις σχετικές άδειες τα αρμόδια
Υπουργεία που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών.
δ) Εκπόνηση ή συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών οικονομοτεχνικής σκοπιμότητας για την ίδρυση ή επέκταση βιομηχανιών Τροφίμων.
ε) Συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών και στην επίβλεψη για την κατασκευή ή επέκταση βιομηχανιών τροφίμων.
στ) Άσκηση κάθε άλλης δραστηριότητας σε επαγγελματικά αντικείμενα που θα προκύπτουν από την εξέλιξη της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
ζ) Άσκηση καθηκόντων εμπειρογνώμονα σε αγορανομικά δικαστήρια ή άλλα δικαστήρια και σε υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων για την πιστοποίηση της ποιότητας και καταλληλότητας των τροφίμων.

3. Οι πτυχιούχοι του T μήματος μπορούν να εξελίσσονται σε όλο το φάσμα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και υπηρεσίες τροφίμων.

4. Οι πτυχιούχοι του T μήματος μπορούν να καλύπτουν τις θέσεις υπευθύνων στελεχών στις επιχειρήσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία που ισχύει κάθε φορά για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών.

5. Οι πτυχιούχοι του Tμήματος απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν και ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητας τους.

6. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με την απόκτηση του πτυχίου τους ασκούν το επάγγελμα στο πλαίσιο των παραπάνω επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τμήμα Λήμνου :
Επαγγελµατικά πεδία απασχόλησης αποφοίτων
Οι απόφοιτοι του Τµήµατος είναι Επιστήµονες Τροφίµων και ∆ιατροφής και έχουν
όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται προκειµένου να εργαστούν ως στελέχη, τόσο
στον ιδιωτικό (Επιχειρήσεις Τροφίµων, Εταιρείες Συµβούλων Επιχειρήσεων, Σύµβουλοι
Προϊόντων ∆ιατροφής), όσο και στο δηµόσιο τοµέα (Εργαστήρια Ανάλυσης Τροφίµων,
Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα Κατάρτισης / Συνεχούς Εκπαίδευσης).
Αναλυτικά οι Πτυχιούχοι του Τµήµατος µπορούν να απασχοληθούν στους εξής
τοµείς:
1. Σχεδιασµός και εφαρµογή αναλυτικών τεχνικών για τον έλεγχο της ασφάλειας και
ποιότητας των πρώτων υλών και ιδιαίτερα των παραγόµενων τελικών προϊόντων.
2. Οργάνωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας τροφίµων,
για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων µε αυξηµένη διατροφική αξία
και επιθυµητές οργανοληπτικές ιδιότητες.
3. Ανάπτυξη νέων προϊόντων διατροφής ή/και βελτίωση της ποιότητας και της
ασφάλειας των ήδη υπαρχόντων.
4. Σχεδιασµός, εφαρµογή και παρακολούθηση συστηµάτων διασφάλισης της ποιότητας
(µε έµφαση στα συστήµατα HACCP και ISO 9001).
5. Έλεγχος της εφαρµογής από τους διαφόρους παραγωγικούς τοµείς της κοινοτικής και
ελληνικής νοµοθεσίας για τα τρόφιµα.
6. ∆ιεθνής παρουσία και βοήθεια σε πολίτες αναπτυσσόµενων κρατών προκειµένου να
βελτιώσουν τις διαδικασίες διαχείρισης και αποθήκευσης τροφίµων.
7. Συµµετοχή στη διαµόρφωση γενικότερης στρατηγικής για αποτελεσµατική και
ασφαλή παραγωγή, επεξεργασία, µεταφορά, συντήρηση, αποθήκευση και διάθεση
των τροφίµων.
8. ∆ιοίκηση, οργάνωση και λειτουργία µικροµεσαίων εταιρειών παραγωγής και
επεξεργασίας τροφίµων.
9. Βασική έρευνα, εκπαίδευση, διδασκαλία σχετικών µαθηµάτων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Απαντώ κάπου από την 134 σελίδα και μετά που με ρωτάνε...Έκατσα και διάβασα τις δημοσιεύσεις.

@ antis εκείπου αναφέρεις για κανονισμό πτυχιακής μελέτης από το τμήμα σου, υπάρχουν άλλακαι τμήματα τει που έχουν το «ή» μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Όπως π.χ. και μετην εη εξεταστική που σού είχα στείλει κάποτε. Δηλαδή κάθε Τμήμα έχειδιαφοροποιήσεις.

Oι έκτακτοι καθηγητές δεν φεύγουν σε μία εβδομάδα, αλλά στη μέση ή τέλος εξαμήνου δύναται να φύγουν. Για μάθε ένας με πτυχίο και μάστερ (πλήρη ή ελλιπή προσόντα) πόσα πληρώνεται την ώρα όταν διδάσκειστο ΤΕΙ και ξανασυζητάμε αν αποφασίζει να φύγει, όταν βρει αλλού (πλήρη) εργασία.

@Αλκίμαχος ποιος μίλησε για «ξερή πτυχιακή τύπου ΟΑΕΔ» στα ΤΕΙ? Όταν γράφεται κάτι, δεν πάει το μυαλό μας κατευθείαν στο άαααααλλοάκρο του μηδενισμού. Ανέφερα πολλάκις γιατί ισχυρίζομαι 3,5 έτη σπουδών με ταμαθήματα σε αντιπαραβολή με τα 4,5 ή 5 έτη σπουδών στα Πανεπιστήμια (καιαναφέρω 5, γιατί ξανατονίζω στο πέμπτο γίνονται ή υποχρεωτικής παρακολούθησηςμαθήματα ή μαθήματα μαζί με πτυχιακή, τουλάχιστον στις Γεωπονικές). Δεν έθιξαπουθενά τον τρόπο που γίνεται μία πρακτική.

Αν θες ανέλυσε λίγο τι έχεις στο μυαλό σου εκεί που λες «Πολλές σχολές ομοιάζουν μεταξύ τους στηνονομασία αλλά ο προσανατολισμός και το αντικείμενο τους είναι εντελώςδιαφορετικό. Το πρόβλημα είναι πως ο καθένας θέλει να μπαίνει στα λημέρια τουάλλου» αυτό πως γίνεται (μοιάζουν στην ονομασία, αλλά διαφέρει τοαντικείμενο και προσανατολισμός). Ανέφερε αν θες και παράδειγμα.

@ paterasyp (καιλίγο @civilara)
Αναφέρω τα παρακάτω (και άρα στα υπόλοιπα που ανέφερεςσημαίνει ότι συμφωνώ).
Εκεί που αναφέρεις περί «φανατισμού» από unis προς ΤΕΙκαταλαβαίνω ότι εννοείς γενικόλογα «unis>TEI». Θα ισχυριστώ από την πλευρά μουκάπως άστοχο το χαρακτηρισμό «φανατισμό». Ωστόσο, μεταξύ σχολών unis και ΤΕΙ τουίδιου κλάδου θα παραμείνω στο unis>TEI με τα επιχειρήματα που έχω αναφέρει(π.χ. σε «πακέτο ακαδημαϊκής γνώσης», σε «μέσο επίπεδο φοιτητών» και ό,τι αυτόσυνεπάγεται για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και σε «ΕΔ» που ισχύουν σήμερα).

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο στη φράση σου «έχουνδημιουργήσει ένα ιδιότυπο χρηματιστήριο σχολών που αντανακλά στις προτιμήσειςτων υποψηφίων και κατά συνέπεια στις βάσεις» (οφθαλμοφανές γαρ για τουςπερισσότερους θαρρώ), αλλά ανέλυσε λίγο το «σε μεγάλο βαθμό σε αναντιστοιχία μετην αξία των σχολών». Αν σκέφτεσαι π.χ. σχολές διαφορετικού αντικειμένου μεταξύτους δεν έχει νόημα εκτός του ότι «αξία απλού και μόνου πτυχίου στο να βρωεργασία» (π.χ. «αξία» σχολών δασκάλων στο «χρημαστιστήριο)...

Περί αναλγησίας στην Παιδεία έχει καυστηριαστεί και απότην πλευρά μου. Θέμα είναι και το πως θα προσαρμοστούμε. Παράδειγμα: με βρίσκειαντίθετο από όλες τις πλευρές η 3ετία στο πρώτο πτυχίο!

Στο εξωτερικό με τα 300 ects με το ΔΔ δεν υφίστανται θεσμικά τετράγωναλογικής, γιατί παίζουν πολλά στη μέση και ανάλογα «ζυγιάζονται» από τουςαρμοδίους. Ένα απλό παράδειγμα που σού ανέφερα είναι το αντικείμενο της ΔΔ καιαυτό βάσει του επιστημονικού υποβάθρου σου. Όταν πας για ΔΔ δεν μετράει μόνο τοπτυχίο σου ξερά, αλλά «φάκελος προσόντων»!

Περί ΕΔ και γεωπονικών και κατατακτήριες, όχι δεν ισχύουνόπως τα εννοείς. Συνεχίζεις το ίδιο λάθος (μείξη κατευθύνσεων ΕΝΟΣ τμήματος μετα ΠΟΛΛΑ τμήματα). Δεν ξέρω, εμένα μού φαίνεται περισσότερο από προφανές καιαπορώ που συνεχίζουμε να το συζητάμε. Θα μιλήσω και με την ακαδημαϊκή οργάνωσητώρα σε ηλικιακά μεγαλύτερο: ανακατεύεις λοιπόν το «σχολή» του ΕΜΠ (μάλλον«ιστορικό κατάλοιπο» από Ιατρική μεριά) με το «Τμήμα» του ΓΠΑ. Ωστόσο αυτό(σχολή ΕΜΠ-Τμήμα ΓΠΑ) είναι ίδιο ακαδημαϊκά στην περίπτωσή μας! Το «σχολή» στοΕΚΠΑ (π.χ. φυσικομαθηματική σχολή) έχει διαφορετική ακαδημαϊκή υπόσταση (πολλάΤμήματα) με το ΕΜΠ (σχολή=1 Τμήμα) και αυτό αντανακλά στα ΕΔ.

Βάσει των ανωτέρω, ξαναλέω λοιπόν ότι συγκρίνεις τιςκατεθύνσεις ΕΝΟΣ Τμήματος (του ΠΜ) με τα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (του ΓΠΑ) σεσυνδυασμό με τα ΕΔ. Διαφορετικά: Ο ΠΜ έχει 3 κατευθύνσεις. Και ο ΑΦΠ&ΓΜέχει 3 κατευθύνσεις (έδαφος, νερά, γ. μηχανολογία)! Ο ΠΜ όταν τελειώσει έχειόλων των κατευθύνσεων τα ΕΔ. Το ΙΔΙΟ και ο ΑΦΠ&ΓΜ! Τώρα κατανοητό?

Τα Τμήματα του ΓΠΑ είναι ετερόκλιτα μεταξύ τους, αλλά υπότης γεωπονικής ομπρέλας, και φυσικά στην αγορά εργασίας αυτό διαφαίνεται πλέον.Μάλιστα, στο παρελθόν είχε καυτηριασθεί αρνητικά το «κατάλοιπο» του «γενικούγεωπόνου», μιας και οι επιμέρους γεωπονικές επιστήμες έχουν προχωρήσει πλέονεπιστημονικά.

Πάμε τώρα ένας Γεωπόνος-ΑΦΠ&ΓΜ και ένας Μηχανικός-ΠΜαντιστρέφοντας το ερώτημα περί κατατακτηρίων: Όταν πάνε σε άλλο Τμήμα/Σχολή(π.χ. ΕΦΠ ΓΠΑ ο πρώτος και ΜηχΜηχ ο δεύτερος που είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑΤμήματα/Σχολές), σε ποιο εξάμηνο θα πάνε? Επίσης, έχει ο ΠΜ τα ΕΔ τουΜηχΜηχ??????????

Σχετικά με τα ΕΔ των Γεωπόνων, υπάρχουν περιπτώσεις που«πας παντού», υπάρχουν και περιπτώσεις που «πας ανάλογα με το τμήμα». Δεν είναιπάντα άσπρο-μαύρο. Σε ρώτησε ο vimkam18 για το ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων. Αυτό που απαντάςείναι εν μέρη σωστό. Από τη μία έχεις όλα τα ΕΔ γεωπόνου, αλλά υπάρχουν καιφορείς που διαφέρει και θα πουν Γεωπόνος τάδε τμήματος. Δηλαδή στον ΕΦΕΤπροκήρυξη για τον ΑΦΠ&ΓΜ δεν έχω δει.

Ο civilaraκαυτηριάζει το «ενιαίο πτυχίο» υπό το πρίσμα μόνο του ΠΜ (και όχι όπως είναιστο Γεωπόνος μεταξύ των Τμημάτων του, σαν να λέμε υπό το πρίσμα του Μηχανικούγενικόλογα). Αυτό που αναφέρει με βρίσκει αντίθετο ακαδημαϊκά. Δεν κάνειςτέτοιο κατακερματισμό των κατευθύνσεων τόσο εύκολα. Εργασιακά (ΕΔ που λέμε)μπορεί να γίνει, αν ο φορέας ξέρει τι του γίνεται. Στο χώρο των Γεωπόνων τογνωρίζω... λέει Γεωπόνο Τμήματος ΕΦΠ και κατεύθυνσης π.χ. Φυτοπροστασίας (γιατίέχει αυτό ο εξειδικευμένο αντικείμενο εργασίας). Δεν του λέει κανένας όχι ή«έρχομαι και εγώ λόγω του ενιαίου πτυχίου)! Αντίστοιχα, επειδή ο paterasyp ερώτησε, η γεωπονική ΑΠΘ είναι σχολή μέσα στο uni ΑΠΘ. Εκεί το ΕΦΠΓΠΑ αντιστοιχεί σε 3 «κατευθύνσεις» (στο μηχανογραφικό ένα). Επειδή είθιστε οιπροκηρύξεις να είναι βάσει της ακαδημαϊκής οργάνωσης του ΓΠΑ, όταν δενδηλώνεται το «Τμήμα» ξεκάθαρα υποβάλλεται και αναλυτική βαθμολογία για ναδείξεις τη συνάφεια. Το αυτό γίνεται και με τους πτυχιούχους γεωπονικών σχολώντου εξωτερικού.

Ακόμα ένα παράδειγμα: η Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ(ακολουθεί το μοντέλο ΑΠΘ) έχει ισοτιμηθεί από τα φωστήρια του ΥΠΕΠΘ μόνο με τοαγροτικής οικονομίας & ανάπτυξης (αυτά βάσει τίτλων βλακωδώς), παρόλο πουστο τμήμα του ΔΠΘ έχει γεωργοοικονομία ΑΛΛΑ ΚΑΙ φυτά και τρόφιμα (παλιά το είχανκιόλας μόνο 5ο πεδίο και από οικονομικά τα παιδιά καταλήγανε νακάνουν φυσικοχημειοβιολογίες)!

Δηλαδή οι ακαδημαϊκές υποστάσεις των Ιδρυμάτων δεν είναιπαντού ίδιες, αλλά βρίσκεται άκρη για τα ΕΔ.

Τώρα γιατί το 50% των φοιτητών του ΓΠΑ την εγκαταλείπουν,οι λόγοι είναι πολλοί και μάλλον προφανείς στους περισσοτέρους. Περί δυσκολιώνμεταξύ Τμημάτων πολλά λέγονται.

Περί ΚΑΤΕΕ και ΤΕΙ που ανέφερα περί 3ετίας, αυτό εννοούσαπου λες. Στην ιστορία με τα εξάμηνα, αυτό το «τσούκου-τσούκου»έχω καυτηριάσεικαι στο παρελθόν εδώ, γιατί δείχνει ότι ποτέ δεν είχαμε αποφασίσει πραγματικάγια την υπόσταση των ΤΕΙ ακαδημαϊκά και εργασιακά. Και όταν έγιναν ΤΕΙ το 1982με πρόβλεψη των ΕΔ τους εντός 6 μηνών μετά την αποφοίτηση... είδαμε τι έγινε.Δηλαδή, όλα αυτά έπρεπε να γίνουν εξαρχής!

Περί Μπολώνια, όχι το Σύνταγμα παραμένει και το κάθεκράτος-μέλος έχει δικαίωμα να κινηθεί όπως νομίζει καλύτερα (δεν είμαι Νομικός,αλλά αυτό έχω καταλάβει: δεν πρόκειται για legislation, αλλά για directive). Σωστά? Θασυμφωνήσω όμως, ότι οι επιταγές Bologne, Prague, Lisbon κ.λ.π. ήρθαν να μας μπουρδουκλώσουνπερισσοτερο στα «μεσοβέζικα» μαγειρέματά μας κα στην παιδεία. Και τα ΤΕΙ έγιναν«κάποια στιγμή απλά τριτοβάθμια» (και ανώτατα θα συμπληρώσω), που αναφέρεις,γιατί πληρώναμε πρόστιμα. Δεν έγινε και αυτό δηλαδή με σχεδιασμό!

Για το fyticumforum πτυχιούχοι ή φοιτητές δεν αλλάζει στην προκειμένη περίπτωση... οιαπόψεις μου επί αυτού του θέματος παραμένουν.

Αυτό με το «διπλωματούχοι» και το «διπλωματική» πουαναφέρεις δεν το ήξερα και εγώ, ότι τα έχουν κάνει έτσι στους Μηχανικούς. ΤοΤΕΕ πού κολλάει εδώ? Μια απάντηση που έχω αναφέρει (δική μου σκέψη όμως) είναιότι ή από πολυτεχνείο ή από ΤΕΙ αναφέρουν «μηχανικός» (συν όλα τα υπόλοιπαστοιχεία προσδιορισμού) και έτσι για να μην μπερδεύονται έβαλαν τα«διπλωματούχος» και «πτυχιούχος». Στα γεωπονικά δεν υφίσταται αυτό, αφού το«Γεωπόνος» είναι μόνο από unis.

Για τα σχόλια στη σελ. 136 δεν με βρίσκεις γενικά αντίθετο, εκτός από τοότι δεν είναι πάντα σωστό να «μετράμε» τις επιστήμες βάσει ευκαιριών γιαεργασία. Όλα πρέπει να υπάρχουν, ΑΛΛΑ με προσοχή πόσα για το καθένα και πόσουςβάζουμε κάθε χρόνο.

Επιπλέον, οι συγκρίσεις ΤΕΙ ιστορίας 40 ετών με ταΠανεπιστήμια του 9-10 δεν υφίστανται, γιατί είναι διαφορετικού κλάδου. Αντιλαμβάνομαι πως το λες (δηλαδή πως τα βλέπει ο υποψήφιος φοιτητής), αλλά δενείναι μόνο αυτή η πλευτά για μία κοινωνία. Αλλά θα συμφωνίσω ειδικά για τανεοϊδρυθέντα και πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ότι έγιναν στο άρπα-κόλλα (αυτό με τοσχέδιο που ανέφρα και πριν και δεν υπάρχει) ειδικότερα με διφορούμενους τίτλουςκαι ουσιαστικά αντικείμενο για (ειδικευμένο) μεταπτυχιακό (σαν αυτές που λεςστη σελ. 137).

Προσωπικά (το ξανατονίζω) τα ΤΕΙ δεν τα υποβαθμίζω, όταντα ομοειδούς κλάδου συγκρίνονται με τα unis. Μια χαρά επιτελούν το σκοπό, για τονοποίο ιδρύθηκαν.

@Αλκίμαχος περί Οινολογίας (της πλάκας τμήμα στο χώρο τωνΤΕΙ): άστοχο παράδειγμα... Και το Ιχθυοκαλλιέργειας περί ειδίκευσης, επίσης.Αλλά αυτό αναφέρθηκε και πριν. Στα ΤΕΙ μία ειδικότητα. Αν αυτό δεν είναι σωστό,αλλάζουμε λογική τότε τελείως και πάμε σε άλλη βάση. Για ξανασκέψου το.

@ paterasypσχετικά με την 5ετία που αναφέρεις (σελ. 138), ότι πρέπει να λυθούν, βάσειλοιπόν του ότι αποφασίσαμε να έχουμε masters στην ίδια ειδικότητα, συμφωνώ!

Τώρα για το τμήμα Μηχανικών (της Χίου) που εγγράφεται στοΟΕΕ (αυτά με το διφορούμενο τίτλο) à δεν είναι μηχανικοί, αλλά οικονομολόγοι μιλώνταςεργασιακά (παρόλο που ο τίτλος αναφέρει άλλα).

Ακόμα μία ερώτηση (που δεν ξέρω, απορία, ίσως «αλλαγή»χροιάς των όρων στο χρόνο): τμήμα μηχανικών επιστήμης υλικών. Στον τίτλο καιμηχανικών και επιστήμης! Γίνεται? Αυτό υφίσταται στο εξωτερικό?

@αλκίμαχος που ρωτάς για τμήματα γεωπονίας σε unis και τει (σελ140): αρχικά το «γεωπόνος» δεν είναι όπως νομίζουν οι περισσότεροι μόνο φυτά. είναιφυτά, ζώα, οικονομία, βιοτεχνολογία, τρόφιμα, φυσικοί πόροι & γεωργικήμηχανική. στο τει υφίσταται σχολή (antis 1402: υπάρχει) και λέγεται σχολή τεχνολόγωνγεωπονίας (ΣΤΕΓ). Η ακαδημαϊκή διαφορά τους (δεν λέω τώρα και για ΕΔ εδώ για ναμην έχουμε άλλα) είναι ότι στο πανεπιστήμιο θα μάθεις όοοοολες τις «συναφείςειδικότητες», ενώ στο τει μία. Παράδειγμα: στο επιστήμης φυτικής παραγωγής ΓΠΑ(πανεπιστήμιο) μαθαίνεις «5 κατευθύνσεις» και στο τέλος εξειδικεύσαι περαιτέρωσε μία. Στο χώρο των τει αντιστοιχεί στα φυτικής παραγωγής, θερμοκήπια, ανθοκομίας,βιολογική γεωργία. Στη ζωική παραγωγή ΓΠΑ κάνεις όλα τα ζώα και ψάρια, στο τει άλλοζπ άλλο ψάρια κ.λ.π..

Ο paterasyp αναφέρει καπάκι το «τομέων», που ανέφερα ότι ισχύει βάσει τουΠΔ344/2000, αλλά στην αγορά εργασίας δεν είναι πάντα έτσι, γιατί τα «τμήματα» είναιετερόκλιτα μεταξύ τους. Υπάρχουν εργασίες (π.χ. γραφείο νομαρχίας) πο θα ζητηθείγεωπόνος γενικά, υπάρχει εργασία (π.χ. λογιστήριο γεωργικού συνεταιρισμού) που όσοκαι να το θέλω εγώ του ΕΦΠ δεν θα με πάρουν, αλλά θα πάρουν αγροτικής οικονομίας.Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο αν έχεις και μάστερ και διδακτορικά (περιορίζομαιστο πτυχίο μόνο προς το παρόν).

Αντίστοιχα στα ΤΕΙ θα πάρεις τα δικαιώματα του ΤΕΙ πουτελείωσες, ΑΛΛΑ υφίστανται και χώροι που έχεις ΕΔ γενικά ως Τεχνολόγος Γεωπονίας,π.χ. άδεια πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων για φυτά ακόμα και αν τελείωσεςζωική παραγωγή.

@antis &paterasyp γιατη σχολή της Λήμνου ακόμα δεν έχει αποφοίτους νομίζω. Αν και το ακαδημαϊκό κομμάτιείναι ~90 τρόφιμα και ~10 διατροφή, η σχολή είναι 4ετής και το γεωτεε στουςγεωπόνους ορίζει 5ετία. Μάλλον διαγτροφολόγους το κόβω να χαρακτηριστούνεργασιακά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τα ΕΔ ωραία και άγια αναφέρονται στην ΕΚ, αλλάάμα λέει π.χ. Γεωπόνος-Τροφίμων και αυτός όχι Γεωτεε δεν μπορεί να λάβει μέρος στηνπροκήρυξη.

Τρόφιμα σε Unis έχουν τα γεωπονικά Αθήνα, Θεσσαλονίκης,Ορεστιάδας. Περί Τεχνολογίας Τροφίμων στα ΤΕΙ υφίστανται ακαδημαϊκά τρειςπεριπτώσεις. Σε Αθήνα και Σαλόνικα είναι ΣΤΕ-Δ, Καρδίτσα ανεξάρτητο, Καλαμάτασε ΣΤΕΓ.

@paterasyp δεςγια ΕΔ γεωπόνων που ανέφερα παραπάνω και το ξανασυζητάμε.

Τελευταία τσέκαρα και την εξωτερική αξιολόγηση ενόςΤμήματος από τον κλάδο μου. Άριστο και αυτό. Ερώτηση γενική και (πλέον) απορίαμου: έχει βγει τελικά κάποιο Τμήμα στην ΑΔΙΠ όχι πολύ καλό/άριστο? Σε οποιοδήποτε κλάδο, που τυγχάνει να έχετε δει?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

paterasyp

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο paterasyp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Αμα σου πω αρχίζοντας από το τελευταίο ότι κάτι ειπώθηκε γιά τους μηχανολόγους του εμπ . Ψάξτο .

Στα δικά μας τώρα . Επιμένω ότι οι κατατακτήριες είναι λάθος στο ΓΠΑ , όπως και λάθος είναι όλο το σύστημα ΓΠΑ-ΣΤΕΓ και ΕΜΠ-ΣΤΕΦ .
Οπως και να το κάνουμε πρέπει να ενταχθούμε στην λογική της Μπολώνιας . Μπορεί να μην είναι 3+2 , αλλά 4+1 .
Μου αναφέρεις τις κατευθύνσεις του ΑΦΠ&ΓΜ και τις συγκρίνεις με του ΠΜ. Δεν είναι όμως έτσι . Γιατί μου λές έτσι είναι στο ΓΠΑ και αλλιώς είναι στο ΑΠΘ που είναι ενιαίο τμήμα . Δεν γίνεται να έχουμε τέτοιες διαφοροποιήσεις .
Και γιά να σου αποδείξω τι λέω , ξέρεις ότι οι ΗΜΜΥ , μηχανολόγοι και ναυπηγοί παρότι είναι διαφορετικά τμήματα έχουν τα ίδια ΕΔ ?

Επιμένω πάντως ότι θα έχουμε θέμα με τις 300 ects και το bachelor .

Γιά να μην έχουμε πολλά θέματα , μιά και είναι μέρες που τα συζητήσαμε , απλά θέλω να σου πω ότι σίγουρα τα πανεπιστήμια είναι συνήθως σε καλύτερο επίπεδο από τα τει στο ίδιο αντικείμενο , αλλά αυτό δεν ισχύει όταν συγκρίνουμε καινούργια πανεπιστήμια με παλαιά τει .

Επίσης δεν ισχύει γιά όλα τα πανεπιστήμια , ιδιαίτερα όταν συγκρίνονται με τει που είτε έχουν μεγάλη ιστορία , είτε θεραπεύουν ένα γνωστικό αντικείμενο που δεν θεραπεύεται στα πανεπιστήμια .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Και γιά να σου αποδείξω τι λέω , ξέρεις ότι οι ΗΜΜΥ , μηχανολόγοι και ναυπηγοί παρότι είναι διαφορετικά τμήματα έχουν τα ίδια ΕΔ ?

Αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Αμα σου πω αρχίζοντας από το τελευταίο ότι κάτι ειπώθηκε γιά τους μηχανολόγους του εμπ .
Ψάξτο .

Στα δικά μας τώρα . Επιμένω ότι οι κατατακτήριες είναι λάθος στο ΓΠΑ , όπως και λάθος είναι όλο το σύστημα ΓΠΑ-ΣΤΕΓ και ΕΜΠ-ΣΤΕΦ .
Οπως και να το κάνουμε πρέπει να ενταχθούμε στην λογική της Μπολώνιας . Μπορεί να μην είναι 3+2 , αλλά 4+1 .
Μου αναφέρεις τις κατευθύνσεις του ΑΦΠ&ΓΜ και τις συγκρίνεις με του ΠΜ. Δεν είναι όμως έτσι . Γιατί μου λές έτσι είναι στο ΓΠΑ και αλλιώς είναι στο ΑΠΘ που είναι ενιαίο τμήμα . Δεν γίνεται να έχουμε τέτοιες διαφοροποιήσεις .
Και γιά να σου αποδείξω τι λέω , ξέρεις ότι οι ΗΜΜΥ , μηχανολόγοι και ναυπηγοί παρότι είναι διαφορετικά τμήματα έχουν τα ίδια ΕΔ ?

Επιμένω πάντως ότι θα έχουμε θέμα με τις 300 ects και το bachelor .

Γιά να μην έχουμε πολλά θέματα , μιά και είναι μέρες που τα συζητήσαμε , απλά θέλω να σου πω ότι σίγουρα τα πανεπιστήμια είναι συνήθως σε καλύτερο επίπεδο από τα τει στο ίδιο αντικείμενο , αλλά αυτό δεν ισχύει όταν συγκρίνουμε καινούργια πανεπιστήμια με παλαιά τει .

Επίσης δεν ισχύει γιά όλα τα πανεπιστήμια , ιδιαίτερα όταν συγκρίνονται με τει που είτε έχουν μεγάλη ιστορία , είτε θεραπεύουν ένα γνωστικό αντικείμενο που δεν θεραπεύεται στα πανεπιστήμια .

Ειπώθηκε για τους Μηχανολόγους ΕΜΠ? Για ποιο πράγμα?

Για κατατακτήριες ΓΠΑ και εγώ εμμένω στην άποψή μου, από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικά τμήματα. Όλοι οι γεωπόνοι δεν είναι ίδιοι. Το "λάθος" ΕΜΠ-ΣΤΕΦ και ΓΠΑ-ΣΤΕΓ και εγώ το συζητάω.

Καλώς ή κακώς το ΓΠΑ είναι παλαιώθεν ανεξάρτητο πανεπιστήμιο. Δεν γίνεται όλα τα Ιδρύματα πάντα να έχουν την ίδια ακαδημαϊκή οργάνωση. Και ναι, οι κατευθύνσεις ΑΦΠ&ΓΜ είναι το ίδιο ακριβώς με τις αντίστοιχες στο ΠΜ. Δεν ξέρω, περισσότερο από προφανές για μένα. Και μάλιστα αναφέρεις στο καπάκι για ΗΜΜΥ-Ναυπηγούς-ΜηχΜηχ ότι έχουν τα ίδια ΕΔ.
Να πω κιόλας ΟΚ (αντιλαμβάνομαι πως το λες). Ερώτηση: όταν ένας ναυπηγός δώσει κατατακτήριες στους ΗΜΜΥ (πες τον τρελλό), πού τον κατατάσσουν (γιατί τον κατατάσσουν)? Δηλαδή, τα Ιδρύματα στην ακαδημαϊκή τους υπόσταση δεν είναι μόνο ΕΔ. Αυτά ακολουθούν.

Καλά, με τα 300 ects ήδη και πόσα χρόνια έχουμε θέμα. Όχι θα... Ούτε εγώ είμαι πλέον υπέρ της 5ετίας, από τη στιγμή κιόλας που το μάστερ έχει γίνει σχεδόν "απαραίτητη σπουδή".

Εκεί που λες για "παλαιά ΤΕΙ και "νέα πανεπιστήμια" εννοείται (δηλαδή συμφωνώ), από τη στιγμή που τα "νέα" ιδρύματα εν γένει φτιαχτήκανε στο πόδι με χρήματα ΕΕ, χωρίς περαιτέρω στήριξη. Έτσι κάπως ξεκίνησαν και τα ΠΜΣ μαζικά το 1998, μη νομίζεις. Προτάσεις έπεφταν σήμερα, για χρήματα που ήρθαν χθες! Παρατήρησε επίσης αν θες, πολλά περιφερειακά unis και ΤΕΙ πόσο μόνιμο προσωπικό έχουν και πόσους φοιτητές το έτος δέχονται.

Για ΤΕΙ με ειδικότητα που δεν θεραπεύεται στα πανεπιστήμια, παλιαώθεν αποτελούσε "καλή τακτική", για την αποφυγή των κακοτοπιών" στα ΕΔ. Δηλαδή συμφωνώ.

Αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια.

Ναι, απόλυτη αλήθεια δεν είναι. Ο paterasyp το λέει στα "εργασιακά" εν γένει, όπως συνήθως κινούνταν/κινούνται στις περισσότερες δουλειές στην πιάτσα. Έτσι το εκλαμβάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

paterasyp

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο paterasyp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Ο ναυπηγός παίρνει και δικαιώματα μηχανολόγου μηχανικού . Ο μηχανολόγος μηχανικός , παίρνει και την απεριόριστη άδεια του ηλεκτρολόγου . Το ίδιο συμβαίνει και με τους ΜΠΔ , που παίρνουν άδεια μηχανολόγου , κατά συνέπεια και ηλεκτρολόγου .
Κοίταξε των ΜΠΔ

Με βάση τα παραπάνω, οι Διπλωματούχοι ΜΠΔ να εγγράφονται:
1.Στις αρμόδιες Διευθύνσεις Βιομηχανίας στο Βιβλίο Ανωτάτων Σχολών Ειδικότητας Μηχανολόγου και αποκτούν:
  • Άδεια Μηχανολόγου (με την εγγραφή στο Βιβλίο Διπλωματούχων Ανωτάτων Τεχνικών Σχολών Ειδικότητας Μηχανολόγου μπορούν να ασκούν ελεύθερο το επάγγελμα του Μηχανολόγου όσον αφορά στην εκπόνηση μελετών, επίβλεψη εκτέλεσης και επίβλεψη λειτουργίας μηχανολογικών εγκαταστάσεων).
  • Γενική Άδεια εκτέλεσης Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων όλων των Ειδικοτήτων και κατηγοριών (η άδεια αυτή δίνει το δικαίωμα της εκτέλεσης και συντήρησης ηλεκτρικών εγκαταστάσεων όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών).
  • Άδεια Διπλωματούχου Μηχανικού Οχημάτων.
Τώρα μπορεί σε κάποια επί μέρους να μην μπορούν , αλλά θα είναι πολύ λίγα , ίσως κάποιες μελέτες του δημοσίου .

Πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πρόβλημα προσαρμογής του εκπαιδευτικού μας συστήματος στα ευρωπαικά δεδομένα, αλλά και ανάγκη κατάργησης αυτού του ιδιότυπου χρηματιστηρίου των σχολών μέσω των πανελληνίων που απαξιώνει σχολές που δίνουν επαγγελματικές διεξόδους , ενώ υπεραξιώνει άλλες που απλά παράγουν ανέργους πολυτελείας .

Αυτό είναι κάτι που με θλίβει ιδιαίτερα , γιατί και εγώ σαν πατέρας πέρασα το λούκι των πανελληνίων μαζί με τον γιό μου , αλλά και πολλοί άλλοι γονείς περνάνε αυτό το λούκι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης και πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι ένα δυστυχισμένο παιδί , σε σχολές που δεν ήθελε , αλλά κανείς δεν τον βοήθησε να τις μάθει από νωρίς , η ένας δυστυχισμένος πτυχιούχος με χαμένες προσδοκίες και γκρεμισμένα όνειρα .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
@ antis εκείπου αναφέρεις για κανονισμό πτυχιακής μελέτης από το τμήμα σου, υπάρχουν άλλακαι τμήματα τει που έχουν το «ή» μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Όπως π.χ. και μετην εη εξεταστική που σού είχα στείλει κάποτε. Δηλαδή κάθε Τμήμα έχειδιαφοροποιήσεις.

Αερολογία απλά δεν την στηρίζεις κάπου με κάποιον νόμο
Αυτό με την εξεταστική γίνεται σε όλες της σχολές το είδα στις σχολές των φίλων μου.Φυσικό,φιλολογκό κτλ

Oι έκτακτοι καθηγητές δεν φεύγουν σε μία εβδομάδα, αλλά στη μέση ή τέλος εξαμήνου δύναται να φύγουν. Για μάθε ένας με πτυχίο και μάστερ (πλήρη ή ελλιπή προσόντα) πόσα πληρώνεται την ώρα όταν διδάσκει στο ΤΕΙ και ξανασυζητάμε αν αποφασίζει να φύγει, όταν βρει αλλού (πλήρη) εργασία.

δεν έχει φύγει σε εμάς ποτέ και κανένας εν μέσω εξαμήνου.Οπότε άστοχο το σχόλιο σου χωρίς να το υποστιρίζεις με κάποιο νόμο


Αν θες ανέλυσε λίγο τι έχεις στο μυαλό σου εκεί που λες «Πολλές σχολές ομοιάζουν μεταξύ τους στηνονομασία αλλά ο προσανατολισμός και το αντικείμενο τους είναι εντελώςδιαφορετικό. Το πρόβλημα είναι πως ο καθένας θέλει να μπαίνει στα λημέρια τουάλλου» αυτό πως γίνεται (μοιάζουν στην ονομασία, αλλά διαφέρει τοαντικείμενο και προσανατολισμός). Ανέφερε αν θες και παράδειγμα.

Δεν βρίσκω καμία διαφορά στα τμήματα νοσηλευτικής πχ



Προσωπικά (το ξανατονίζω) τα ΤΕΙ δεν τα υποβαθμίζω, όταν τα ομοειδούς κλάδου συγκρίνονται με τα unis. Μια χαρά επιτελούν το σκοπό, για τονοποίο ιδρύθηκαν.

ο οποίος ήταν αυτός που ήταν μέχρι το 2000. Από το 2001 τα τει ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση οπότε θέλοντας και μη ο προσανατολισμός άλλαξε.εκτός και αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Αερολογία απλά δεν την στηρίζεις κάπου με κάποιον νόμο
Αυτό με την εξεταστική γίνεται σε όλες της σχολές το είδα στις σχολές των φίλων μου.Φυσικό,φιλολογκό κτλ

δεν έχει φύγει σε εμάς ποτέ και κανένας εν μέσω εξαμήνου.Οπότε άστοχο το σχόλιο σου χωρίς να το υποστιρίζεις με κάποιο νόμο

Δεν βρίσκω καμία διαφορά στα τμήματα νοσηλευτικής πχ


ο οποίος ήταν αυτός που ήταν μέχρι το 2000. Από το 2001 τα τει ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση οπότε θέλοντας και μη ο προσανατολισμός άλλαξε.εκτός και αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου

antis γίνεσαι κουραστικός, ρωτώντας συνέχεια για νόμους. Με ένα απλό googl-άρισμα τα βρίσκεις. Ορίστε:

α) Από το ΤΕΙ Λαμίας για ένα παράδειγμα: https://www.karp.teilam.gr/Pages/diafora/ptyxiakes.pdf
Στο τέλος, άμα βαριέσαι το κείμενο, έχει και τα υποδείγματα/σχέδια της βιβλιογραφικής μελέτης. Το ότι γίνεται και με ομάδα φοιτητών το προσπερνώ. Τα προσωπικά βιώματα, επίσης, τα προσπερνώ και παραθέτω και σύνδεσμο.

β) Συγγνώμη, έχεις δουλέψει ποτέ? Τί άστοχο σχόλιο είναι αυτό πάλι? Μα πουθενά δεν σε αναγκάζει κανένας να βρίσκεσαι σε χώρο εργασίας, άμα δεν το θες. Όχι μόνο στο ΤΕΙ, αλλά παντού. Εργαζόμενος είσαι, όχι σκλάβος. Παραιτείσαι όποτε θες και για οποιοδήποτε λόγω. Για την Ελλάδα, τα πράγματα στην αγορά εργασίας με την οικονομική κρίση την τελευταία 4-5ετία δύσκολα κάνει τον άλλο να παραιτηθεί από μία δουλειά για να πάει σε μία άλλη (γιατί δεν βρίσκει την άλλη). Απλή θεωρία στατιστικής. Επίσης, το προσωπικό βίωμα το προσπερνώ.

γ) Ο προσανατολισμός ναι άλλαξε το 2001, το έχουμε πει πολλάκις (προσπερνώ το πως), αλλά όχι σε όλα τα επίπεδα. Ένα παράδειγμα ακαδημαϊκής οντότητας, που έχουμε αναφέρει επίσης, είναι ότι ακόμα διδάσκουν άτομα που μπορεί να έχουν ως προσόν μόνο ένα πτυχίο ή/και ΜΔΕ. Ελπίζω να μη με βάλεις να ψάχνω να βρω και τέτοια άτομα στο διαδίκτυο. Μπορείς και εσύ.

Επίσης, με ερέθισμα μία έκθεση που διάβασα για ένα Τμήμα του κλάδου μου, σε προηγούμενο ποστ ρώτησα αν έχει κριθεί κάποιο Πανεπιστημιακό ή ΤΕΙ Τμήμα αρνητικά από την ΑΔΙΠ σε οποιοδήποτε κλάδο. Μήπως έχεις (εσύ ή κάποιος άλλος γενικά) κάποιο υπόψη?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

paterasyp

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο paterasyp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Ατομα με μόνο πτυχίο η και μεταπτυχιακό , θα υπάρχουν μόνο στην χαμηλότερη βαθμίδα του καθηγητή εφαρμογών σε προσωποπαγείς θέσεις και σε ηλικία άνω των 60 . Νομίζω όμως ότι σε αυτήν βαθμίδα που είναι η 4η έναντι τριών που υπάρχουν στα πανεπιστήμια , είναι οι θέσεις των πρώην βοηθών εργαστηρίων , που μπορείς να βρείς και στα πανεπιστήμια τέτοιους .
Η εμπειρία όμως που θα έχουν τέτοια άτομα , μάλλον καλύπτει την διαφορά του διδακτορικού .
Αυτό άλλωστε δεν είναι πρωτοφανές . Τα ίδια έγιναν σε όλες τις σχολές που έγιναν ανώτατες από ανώτερες πριν από κάποιες δεκαετίες .
Δεν γνωρίζω όμως τι γίνεται με κάποιους ωρομίσθιους , αλλά συνεχίζω να επιμένω ότι το τσουβάλιασμα δεν μετράει .
Προχτές διάβασα ότι το σούπερ μάρκετ που κάνουν μάθημα το πολυτεχνείο Κοζάνης είναι τελικά Μαρινόπουλος . Δεν ξέρω αν πριν ήταν καρφούρ και άλλαξε τώρα με την εταιρική αλλαγή .
Οι ΑΔΙΠ γράφουν και αρνητικά .
Δες εδώ γιά τα "δικά μας" σε μιά ημερίδα που έγινε φέτος .
https://modipgpa.aua.gr/presentation

Αρκετοί φίλοι του γιού μου με μέτριες βαθμολογίες 13-15000 περάσανε σε τει , είτε γιατί έπρεπε να είναι στην Αθήνα , είτε γιατί τα πανεπιστήμια της αθήνας σε αυτές τις βαθμολογίες , δεν είχαν ενδιαφέροντα γιά αυτούς αντικείμενα .
Το θεωρώ λοιπόν άσχημο να υποβαθμίζονται από κάποιους , ως τειτζήδες κλπ , όπως αυτές οι γελοιότητες που συμβαίνουν στο θέμα του πανεπιστημίου νοσηλευτικής .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
antis γίνεσαι κουραστικός, ρωτώντας συνέχεια για νόμους. Με ένα απλό googl-άρισμα τα βρίσκεις. Ορίστε:

α) Από το ΤΕΙ Λαμίας για ένα παράδειγμα: https://www.karp.teilam.gr/Pages/diafora/ptyxiakes.pdf
Στο τέλος, άμα βαριέσαι το κείμενο, έχει και τα υποδείγματα/σχέδια της βιβλιογραφικής μελέτης. Το ότι γίνεται και με ομάδα φοιτητών το προσπερνώ. Τα προσωπικά βιώματα, επίσης, τα προσπερνώ και παραθέτω και σύνδεσμο.

β) Συγγνώμη, έχεις δουλέψει ποτέ? Τί άστοχο σχόλιο είναι αυτό πάλι? Μα πουθενά δεν σε αναγκάζει κανένας να βρίσκεσαι σε χώρο εργασίας, άμα δεν το θες. Όχι μόνο στο ΤΕΙ, αλλά παντού. Εργαζόμενος είσαι, όχι σκλάβος. Παραιτείσαι όποτε θες και για οποιοδήποτε λόγω. Για την Ελλάδα, τα πράγματα στην αγορά εργασίας με την οικονομική κρίση την τελευταία 4-5ετία δύσκολα κάνει τον άλλο να παραιτηθεί από μία δουλειά για να πάει σε μία άλλη (γιατί δεν βρίσκει την άλλη). Απλή θεωρία στατιστικής. Επίσης, το προσωπικό βίωμα το προσπερνώ.

γ) Ο προσανατολισμός ναι άλλαξε το 2001, το έχουμε πει πολλάκις (προσπερνώ το πως), αλλά όχι σε όλα τα επίπεδα. Ένα παράδειγμα ακαδημαϊκής οντότητας, που έχουμε αναφέρει επίσης, είναι ότι ακόμα διδάσκουν άτομα που μπορεί να έχουν ως προσόν μόνο ένα πτυχίο ή/και ΜΔΕ. Ελπίζω να μη με βάλεις να ψάχνω να βρω και τέτοια άτομα στο διαδίκτυο. Μπορείς και εσύ.

Επίσης, με ερέθισμα μία έκθεση που διάβασα για ένα Τμήμα του κλάδου μου, σε προηγούμενο ποστ ρώτησα αν έχει κριθεί κάποιο Πανεπιστημιακό ή ΤΕΙ Τμήμα αρνητικά από την ΑΔΙΠ σε οποιοδήποτε κλάδο. Μήπως έχεις (εσύ ή κάποιος άλλος γενικά) κάποιο υπόψη?

Voudou μόνο αερολογίες είσαι...Μιλάς πάντα για το σύνολο των τει αλλά άμα σε ρωτήσει κάποιος κάτι συγκεκριμένο δεν ξέρεις τι να πεις και απλά αναφέρεις ένα τμήμα κτλ........όχι δεν είμαι κουραστικός όταν ζητάω νόμους αλλά εσύ γίνεσαι κουραστικός με τις αερολογίες και τις θεωρίες για αγρίους που δεν μπορείς να τις υποστηρίξεις κιόλας..
Τα τει το 2001 έγιναν ανώτατα όπως εν μία νυκτί έγινε και η χαροκόπειο σχολή οικοκυρικής ή η βιομηχανική σχολή ή η πάντειο σχολή.....κτλ κτλ χωρίς αξιολογήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς τίποτα!!!!

Ειδικά στο β) γέλασα πολύ. Δηλαδή οι εργαζόμενοι στο τει τα παρατάνε και φεύγουν γιατί δεν τους αναγκάζει κανένας να μείνουν.. Κάτι συμβάσεις τις έχεις ακούσει?....στα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα φυσικά ε???Εγώ 5 χρόνια είμαι στη σχολή μου και κάτι τέτοιο δεν το συνάντησα, προφανώς εσύ μιλάς πάλι για τις δικές σου σχολές σε αυτές που οι φοιτητές δεν έχουν επίπεδο οι καθηγητές τα παρατάνε και φεύγουν η ύλη είναι ελλειπή βιβλια δεν υπάρχουν.......Δηλαδή voydou πες ονομαστικά ένα τέτοιο τμήμα να το γνωρίσουμε και εμείς??

Και μια ερώτηση ακόμη..Έχω διαβάσει να λες ότι οι φοιτητές στα unis έχουν άλλο ακαδημαικό επίπεδο φαντάζομαι μιλάς για μόρια??Δηλαδή πόσα μόρια (αριθμό) σύμφωνα με εσένα σε κάνουν να έχεις επίπεδο???Μεγάλη απορία και αυτό.

Όσο για τους καθηγητές χωρίς προσόντα το έχουμε συζητήσει χιλιάδες φορές.....Αν υπάρχουν τέτοιοι καθηγητές που λες τώρα θα είναι 80 χρόνων.....Και εξηγούμε ότανν τα κατεε έγιναν τει ναι λογικό να συνέχισαν οι καθηγητές των κατεε να διδάσκουν από το 1983 όμως μέχρι σήμερα πέρασαν 30 χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δεν υπάρχει καθηγητής ή επίκουρος καθηγητής ή αναπληρωτής καθηγητής στα τει χωρίς τα μέγιστα προσόντα.

Τώρα για την πτυχιακή μιλάς μόνο για ένα τμήμα.Σε εμάς δεν γίνεται κάτι τέτοιο αλλά εσύ όταν λες για πτυχιακές μιλάς για το σύνολο των τει.(ότι σε συμφέρει δηλαδή)..Υπάρχουν τμήματα πανεπιστημιακά μηχανικών όπως της Κοζάνης που δεν έχουν ούτε καν εργαστήρια αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα μηχανικών είναι χάλια ή δεν κάνουν εργαστήρια.Γιαυτό να μην μιλάς με σύνολα αλλά συγκεκριμένα. Βέβαια πως αλλιώς θα τραβήξεις τα βλέμματα να μου πεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Τα τει το 2001 έγιναν ανώτατα όπως εν μία νυκτί έγινε και η χαροκόπειο σχολή οικοκυρικής ή η βιομηχανική σχολή ή η πάντειο σχολή.....κτλ κτλ χωρίς αξιολογήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς τίποτα!!!!
Ναι αυτό ισχύει. Όλοι τα έβαλαν με τα ΤΕΙ αλλά κάτι άλλες σχολές, να μη πω τώρα ποιανού σημείου του ανθρώπινου σώματος, που έγιναν πανεπιστήμια δεν τις κοιτάμε καν. Για αυτό σου λέω ρε Antis φιλαράκο χέσε με! Οι Ελληνάρες κοιτάνε το όνομα και μόνο. Εφόσον πλέον ονομάζεται πανεπιστήμιο παίρνει συγχωροχάρτι. Ξέρεις πόσοι "ανεπαρκείς" που δίδασκαν στην Πάντειο πριν την ανωτατοποίηση βρίσκονται ακόμα εκεί;;
Οι καθηγητές εφαρμογών πλέον δεν προσλαμβάνονται. Αλλά οι παλαιοί που υπήρχαν έμειναν ως την συνταξιοδότηση τους με τον τίτλο μόνιμος καθηγητής εφαρμογών. Διδάσκουν μόνο το εργαστηριακό σκέλος ενός μαθήματος υπό την επίβλεψη του καθηγητή που έχει το μάθημα. Δεν είναι εισηγητές και δεν έχουν την αυτονομία που έχει ο καθηγητής εννοείται. Από το 2016 για την πρόσληψη καθηγητή εφαρμογών απαιτείται και διδακτορικό όπως και στις άλλες βαθμίδες. Αυτά τα είχα διαβάσει σε ένα ΦΕΚ το οποίο τώρα δεν μπορώ να βρω αλλά νομίζω το έχω ξαναποστάρει εδώ μέσα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Ναι αυτό ισχύει. Όλοι τα έβαλαν με τα ΤΕΙ αλλά κάτι άλλες σχολές, να μη πω τώρα ποιανού σημείου του ανθρώπινου σώματος, που έγιναν πανεπιστήμια δεν τις κοιτάμε καν. Για αυτό σου λέω ρε Antis φιλαράκο χέσε με! Οι Ελληνάρες κοιτάνε το όνομα και μόνο. Εφόσον πλέον ονομάζεται πανεπιστήμιο παίρνει συγχωροχάρτι. Ξέρεις πόσοι "ανεπαρκείς" που δίδασκαν στην Πάντειο πριν την ανωτατοποίηση βρίσκονται ακόμα εκεί;;

Εγώ ξέρω άλλοι κάνουν τα στραβά μάτια....ότι συμφέρει δηλαδή στον καθένα..Ο Voudou για παράδειγμα όταν μιλάει για τα τει μιλάει στην αρχή για το σύνολο των τει αλλά άμα του ζητήσεις λεπτομέρειες τα χάνει και αναφέρεται σε ένα τμήμα μόνο η μια κατάσταση.......Αυτό δεν μου αρέσει γιαυτό απαντάω ..Πχ είδες με τις πτυχιακές στην αρχή τις θεωρούσε όλες ίδιες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο αλλά όταν τον ζήτησα να μου πει που γίνονται όλα αυτά ανέφερε μόνο το τμήμα της Λαμίας...Δηλαδή αν γίνεται αυτό εκεί σημαίνει πως σε όλα τα τμήματα γίνεται το ίδιο???έλεος δηλαδή..Έφερα πιο πάνω και το παράδειγμα με το τμήμα της Κοζάνης.

Για τους καθηγητές εφαρμογών στο δικό μου τμήμα δεν υπάρχει κάποιος χωρίς και μεταπτυχιακό-δεύτερο πτυχίο κτλ...Είπαμε η θέση τους είναι καθαρά το πρακτικό μέρος ενός μαθήματος.Μπορεί ο καθένας να δει τα βιογραφικά τους στην σελίδα της σχολής μου δεν κάνει κόπος...μόνο αερολογίες να μην είμαστε

Λένε όλοι ότι τα τει έγιναν ανώτατα χωρίς αξιολογήσεις κτλ...Οι παρακάτω σχολές πως έγιναν πανεπιστήμια εν μία νυκτί?ποιες ήταν οι αξιολογήσεις?
Το 1989, η Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών αναβαθμίζεται σε Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
- Το 1990 η Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης μετονομάζεται σε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.
- Τον 1989 η Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
- Το 1990 η Χαροκόπειος Σχολή Οικιακής Οικονομίας αναβαθμίζεται σε Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Οι διετή ακαδημίες??με ποια κριτήρια μπήκαν στην ανώτατη εκπαίδευση σαν πανεπιστήμια? Ποιες ήταν οι αξιολογήσεις?

Επίσης συνέχεια αναφέρουν μερικοί ότι τα τει είναι 3.5 έτη ή ότι ήταν 2-3 οπότε είναι και κατώτερα..
Τα παραπάνω πανεπιστήμια πόσα χρόνια σπουδών είχαν?Τα πολυτεχνικά που το 70' 80' ήταν 3.5 έτη γιατί μπόρεσαν και αναβαθμίστηκαν και τα τει όχι λόγο παρελθόν??

Πλέον τα επιχειρήματα σου Voudou δεν έχουν λόγο ύπαρξης και γίνονται σχεδόν γελοία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Συγνώμη αλλά στο συγκεκριμένο άτομο που αναφέρεσαι μου κάνει εντύπωση πως λέει ότι έχει διδάξει σε Παν./Τ.Ε.Ι. αλλά δεν γνωρίζει πολύ βασικά πράγματα... Όπως αυτά τα οποία παραθέτω παραπάνω. Συγνώμη αλλά με προσωπικές εκτιμήσεις δεν μπορείς να προσεγγίσεις αυτό το θέμα Οι διαφορές είναι τεράστιες ακόμα σε σχολές και τμήματα του ίδιου ιδρύματος. Με τι σκεπτικό τσουβαλιάζει κανείς όλα τα ΤΕΙ δεν το καταλαβαίνω. Επίσης έχουμε αναφερθεί 1.000.000 φορές περίπου στην πτυχιακή άσκηση. Δεν έχει παντού το ίδιο επίπεδο δυσκολίας οκ. Αυτό το γνωρίζουμε. Στα 4ετή πανεπιστήμια όμως δεν έχουν ιδέα τι είναι και πως γίνεται, ακούν πτυχιακή και φαντάζονται 20 σελίδες copy paste άσκηση. Έλεος ανοίξτε και κανένα περιοδικό δείτε καμία δημοσίευση. Εδώ ο άλλος μας έλεγε ότι δεν έχει πρακτικό κομμάτι η πτυχιακή εργασία στα ΤΕΙ αλλά είναι μόνο βιβλιογραφική ανασκόπηση. Εδώ γελάνε! Οι κατασκευές των μηχανολόγων τουλάχιστον είναι σίγουρα στην διάθεση όποιου θέλει να τις δει. Το ίδιο ισχύει και για τις πτυχιακές εργασίες. Μπορείς να πάρεις μία έντυπη από μία βιβλιοθήκη και να την διαβάσεις καθώς και να τσεκάρεις το μέγεθος και την τεκμηρίωση της. Αν θέλει κάποιος να δει και την διαδικασία εξέτασης της από την 4μελή επιτροπή καθηγητών πιστεύω πως αν το ζητήσει και δεχτεί και ένας φοιτητής δεν θα αρνηθεί κανείς να την παρακολουθήσει. Λύσεις υπάρχουν όταν θέλεις να μάθεις. Δέχομαι ότι δεν ξέρουν ορισμένοι κάποια πράγματα, δεν δέχομαι όμως να συμπληρώνουν με φαντασία και πολύχρωμα κορδελάκια αυτά που δεν ξέρουν.
Και τον Antis μπορεί να τον κοροϊδεύετε και να τον κράζετε επειδή ζητάει να μάθει το αυτονόητο αλλά πιστεύω πως έχει πολύ μεγάλο δίκιο και καλά κάνει και προσπαθεί να συνεννοείται ζητώντας σας τους νόμους στους οποίους στηρίζετε τα λεγόμενα σας. Δεν είναι κουραστικό. Αν θες να μην γίνεσαι ρεζίλι όταν συζητάς σαν άνθρωπος σε ένα φόρουμ δεν είναι είναι κόπος να βρεις τον νόμο στον οποίο στηρίζεις τα λεγόμενα σου. Το googlάρισμα δεν το δέχομαι σαν αξιόπιστο επιχείρημα όπως και το wikipedia δεν το δέχομαι σαν τεκμηριωμένη πηγή πληροφόρησης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Συγνώμη αλλά στο συγκεκριμένο άτομο που αναφέρεσαι μου κάνει εντύπωση πως λέει ότι έχει διδάξει σε Παν./Τ.Ε.Ι. αλλά δεν γνωρίζει πολύ βασικά πράγματα... Όπως αυτά τα οποία παραθέτω παραπάνω. Συγνώμη αλλά με προσωπικές εκτιμήσεις δεν μπορείς να προσεγγίσεις αυτό το θέμα Οι διαφορές είναι τεράστιες ακόμα σε σχολές και τμήματα του ίδιου ιδρύματος. Με τι σκεπτικό τσουβαλιάζει κανείς όλα τα ΤΕΙ δεν το καταλαβαίνω. Επίσης έχουμε αναφερθεί 1.000.000 φορές περίπου στην πτυχιακή άσκηση. Δεν έχει παντού το ίδιο επίπεδο δυσκολίας οκ. Αυτό το γνωρίζουμε. Στα 4ετή πανεπιστήμια όμως δεν έχουν ιδέα τι είναι και πως γίνεται, ακούν πτυχιακή και φαντάζονται 20 σελίδες copy paste άσκηση. Έλεος ανοίξτε και κανένα περιοδικό δείτε καμία δημοσίευση. Εδώ ο άλλος μας έλεγε ότι δεν έχει πρακτικό κομμάτι η πτυχιακή εργασία στα ΤΕΙ αλλά είναι μόνο βιβλιογραφική ανασκόπηση. Εδώ γελάνε! Οι κατασκευές των μηχανολόγων τουλάχιστον είναι σίγουρα στην διάθεση όποιου θέλει να τις δει. Το ίδιο ισχύει και για τις πτυχιακές εργασίες. Μπορείς να πάρεις μία έντυπη από μία βιβλιοθήκη και να την διαβάσεις καθώς και να τσεκάρεις το μέγεθος και την τεκμηρίωση της. Αν θέλει κάποιος να δει και την διαδικασία εξέτασης της από την 4μελή επιτροπή καθηγητών πιστεύω πως αν το ζητήσει και δεχτεί και ένας φοιτητής δεν θα αρνηθεί κανείς να την παρακολουθήσει. Λύσεις υπάρχουν όταν θέλεις να μάθεις. Δέχομαι ότι δεν ξέρουν ορισμένοι κάποια πράγματα, δεν δέχομαι όμως να συμπληρώνουν με φαντασία και πολύχρωμα κορδελάκια αυτά που δεν ξέρουν.

Αυτό ακριβώς γίνεται..Όταν ο Voudou μας έλεγε ότι στα τει η πτυχιακή είναι μόνο βιβλιογραφική!!!!όταν του παρέθεσα τις προϋποθέσεις της πτυχιακής από τη δικιά μου σχολή θυμήθηκε ότι αυτό που έλεγε γίνεται στην Λαμία...Ενώ στην αρχη μιλούσε για το σύνολο των τει...Δηλαδή μόνο για να τραβήξει τα βλέμματα...

Και είναι πολύ αστείο αυτό που πάει να υποστηρίξει ο Voudou για το τει Λαμιας με σκοπό να το υποβαθμίσει!!!!Επειδή γράφει στις προϋποθέσεις της πτυχιακής ή ερευνητική!!!!Μας λέει ότι αυτό γίνεται στα τει...Ας δούμε παρακάτω τις προϋποθέσεις της πτυχιακής ενός γεωπονικού πανεπιστημιακού τμήματος που είναι και του τομέα του..

Πτυχιακή εργασία
Για τη λήψη του πτυχίου του Τµήµατος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και
Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, είναι απαραίτητη η
εκπόνηση πτυχιακής εργασίας η οποία µπορεί να είναι βιβλιογραφικού ή
ερευνητικού χαρακτήρα.
Η εργασία αυτή είναι µια εκτεταµένη µελέτη σε ορισµένη
επιστηµονική περιοχή. Ο στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι αφενός να εισάγει
τον προπτυχιακό φοιτητή στην έρευνα και αφετέρου να δίνεται η δυνατότητα στο
Τµήµα να αναπτύξει ερευνητικές δραστηριότητες χρησιµοποιώντας το δικό του
ανθρώπινο δυναµικό. Κάθε φοιτητής µπορεί να επιλέξει την περιοχή στην οποία
θέλει να εκπονήσει την πτυχιακή του εργασία, σε συνεργασία µε τα µέλη ∆ΕΠ του
Τµήµατος. Η πτυχιακή εργασία συµµετέχει στο σύνολο των διδακτικών
µονάδων του προγράµµατος σπουδών µε 20 δ.µ. (30 µονάδες ECTS).

https://www.agr.uth.gr/files/odigos.pdf

Οπότε Voudu την επόμενη φορά δεν κάνει κόπος να ψάξεις πριν πεις τις αερολογίες σου

Ας δούμε και στην Γεωπονία του ΑΠΘ τι γίνεται με την πτυχιακή

5. Πτυχιακή διατριβή. κάθε φοιτητής εκπονεί την πτυχιακή του διατριβή, που μπορεί να εί-
ναι ερευνητική ή βιβλιογραφική,

σελ 31
https://www.agro.auth.gr/spoudes/odigosspoudon2012.pdf

Να υπενθυμίσω και τι έλεγε ο Voudou με σκοπό να υποβαθμίσει τα τει???
@ antis εκείπου αναφέρεις για κανονισμό πτυχιακής μελέτης από το τμήμα σου, υπάρχουν άλλακαι τμήματα τει που έχουν το «ή» μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Όπως π.χ. και μετην εη εξεταστική που σού είχα στείλει κάποτε. Δηλαδή κάθε Τμήμα έχειδιαφοροποιήσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Αν διαβάσεις τις περισσότερες οδηγίες πτυχιακών εργασιών από διάφορα ΤΕΙ, παίρνουν ως δεδομένο ότι η εργασία είναι ερευνητική και απλά πρέπει να περιλαμβάνει σκέλος θεωρητικής-βιβλιογραφικής ανασκόπησης και σκέλος μεθοδολογίας και ανάλυσης εργαλείων έρευνας. Δεν είδα πουθενά να λένε για ερευνητική ή βιβλιογραφική εργασία. Δεν το διαχωρίζει κανένας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Αν διαβάσεις τις περισσότερες οδηγίες πτυχιακών εργασιών από διάφορα ΤΕΙ, παίρνουν ως δεδομένο ότι η εργασία είναι ερευνητική και απλά πρέπει να περιλαμβάνει σκέλος θεωρητικής-βιβλιογραφικής ανασκόπησης και σκέλος μεθοδολογίας και ανάλυσης εργαλείων έρευνας. Δεν είδα πουθενά να λένε για ερευνητική ή βιβλιογραφική εργασία. Δεν το διαχωρίζει κανένας.

Όχι απλά το περιλαμβάνει αναγκαστικά. δεν γίνεται πτυχιακή εργασία χωρίς βιβλιογραφία.Απλά ο Voudou μας έλεγε ότι στα τει δεν γίνεται ερευνητική αλλά μόνο βιβλιογραφική ενώ μας έλεγε για τη γεωπονία και για την ερευνητική πτυχιακή που κάνουν..... όλα καταρρίπτονται με μία ανασκόπηση στα προγράμματα σπουδών της γεωπονίας, ο Voudou αυτά που μας έλεγε δεν ξέρω που τα βρήκε......ή πως τα σκέφτηκε......αφού τίποτα δεν ισχύει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Εγώ ξέρω ότι όλες οι εργασίες είναι ερευνητικές. Απλά η έρευνα μπορεί να είναι βιβλιογραφική ανασκόπηση (δηλαδή κάνεις μία μία μετα-ανάλυση από παλαιότερες έρευνες δίνοντας έμφαση σε κάποια συμπεράσματα) ή εφαρμοσμένη έρευνα που κάνεις συγκεκριμένη έρευνα με συγκεκριμένο ερευνητικό εργαλείο κλπ για κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Στην περίπτωση των ΤΕΙ η τελευταία είναι τεχνολογική έρευνα (όχι πάντα, έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν είναι τεχνολογικές όλες οι ειδικότητες στα ΤΕΙ) και μία τεχνολογική έρευνα περιλαμβάνει ίσως και κάποια άλλα πράγματα όπως σχέδια, δοκιμές, εκπόνηση τεχνικών οδηγιών. Οπότε δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Περισσότερη σημασία έχει η σχολή και η στάση της παρά η διάκριση ΤΕΙ/Πανεπιστήμιο. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει υποχρεωτικά ερευνητική πτυχιακή ή προαιρετικά. Μην το κουράζεται άλλο το θέμα, δεν υπάρχει λόγος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top